Prinses Beatrix bij Festival de Nederlandse Dansdagen

 

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont zaterdagavond 3 oktober Het Feest van de Nederlandse Dans bij in Theater aan het Vrijthof. Het Feest maakt deel uit van het Festival de Nederlandse Dansdagen dat voor de 18e keer wordt georganiseerd.

 

_

 

Tijdens dit landelijke festival worden de belangrijkste ontwikkelingen van de Nederlandse danskunst gepresenteerd met opvallende werken van opkomende choreografen en voorstellingen van gevestigde dansgezelschappen. Van klassiek ballet tot urban dance en van avant-garde tot moderne dans. De kwaliteit en breedheid van de Nederlandse dans wordt getoond op vele podia door de stad Maastricht aan een groot en divers publiek. Het festival bestaat uit een programma dat is samengesteld door een redactie, die tevens de belangrijkste vakprijzen voor de dans, de Zwanen, uitreikt.

 

Tijdens Het Feest van de Nederlandse Dans delen de vier grote gezelschappen van Nederland het podium. Het programma bestaat uit Canto Ostinato van Lucinda Childs uitgevoerd door Introdans, Twilight van Hans van Manen en een duet uit Chroma van Wayne McGregor uitgevoerd door Het Nationale Ballet, Mutual comfort van Edward Clug uitgevoerd door Nederlands Dans Theater 2 en Kha van Gentian Doda en Henry van Itamar Serussi uitgevoerd door Scapino Ballet Rotterdam. Het Balletorkest verzorgt een deel van de muzikale begeleiding.


 Programma Nederlandse Dansdagen 2015:

 

Vrijdag 2 oktober 2015

 

 

Zaterdag 3 oktober 2015

 

 

Zondag 4 oktober 2015

 

- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------