Kunst op onverwachte plekken in Maastricht verbonden via één stadswandelroute

 

Van 8 november t/m 7 december zijn op negen onverwachte presentatieplekken in het centrum van Maastrichts interessante exposities te zien. Een wandelroute en het thema verbinden de plekken. MUAS is de overkoepelende naam van het project.

 

MUAS staat voor Maastricht Unexpected Art Spaces, een samenwerking tussen Alex51gallerY, Hanneke Bollen, Theater aan het Vrijthof, Intro in situ, Van Eyck en Zuidervrienden die op niet-commerciële basis kunst onder de aandacht willen brengen. In een periode van zo’n vier weken wordt per locatie een solotentoonstelling gepresenteerd. Het thema van de eerste editie is So close, yet so far. Oftewel: wat om de hoek ligt, lijkt uit een andere wereld te komen. De initiatiefnemers presenteren kunstenaars die dichtbij zijn en tegelijk ver weg lijken. Onze regio als uitgangspunt nemende. Een spannende regio die een diversiteit aan kunstmilieus en dito discoursen biedt.

 

6 onverwachte plekken, 8 kunstenaars, 1 wandelroute

De route start in Wyck bij architect Mathieu Bruls die in zijn Alex51gallerY aan de Alexander Battalaan het uitzonderlijk mooie fotowerk van Elodie Ledure uit Luik brengt. Vervolgens gaan we naar Hanneke Bollen aan de Hoogbrugstraat. Zij toont het werk van de Heerlense Chaim van Luit die op dit moment ook een solotentoonstelling in het Bonnefanten heeft. Als we de burg oversteken gaan we richting Theater aan het Vrijthof. Daar is videowerk te zien van twee kunstenaars: de Griekse Eleni Kamma die in Maastricht en Brussel werkt en het Brusselse multitalent Emilio-Lopez-Menchero. Vanuit het Theater lopen we richting Intro in situ, huis voor klankkunst en hedendaagse muziek waar de Performance van Esther van de Pas te zien is die eerder op de Documenta gepresenteerd werd. Op dezelfde plek zijn de ogenschijnlijk alledaagse foto's van Patrick Bolk te bewonderen. Van daaruit lopen bezoekers richting Academieplein, naar het postacademisch instituut voor de beeldende kunst: Van Eyck. Hier zijn tekeningen te zien van Sjoerd Westbroek die momenteel deelnemer is in het instituut. Dan gaan we richting de laatste locatie op de Kommel, tegenover het Kruisherenhotel. In het pand van ontwerpbureau Zuiderlicht presenteert Zuidervrienden het werk en het boek van meermaals Worldpress fotowinnaar Chris Keulen.

- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------

Van 8 november t/m 7 december

Iedereen is welkom. De opening is op vrijdag 8 november vanaf 17.00 op alle locaties.

Om 21.00 uur is er een After-openings-party in het Theater aan het Vrijthof. Gasten worden getrakteerd op een optreden van pianist-componist Franck Bovet.

 

Alle locaties zijn tegelijk open: tijdens het openingsweekend op zaterdag 9 en zondag 10 november, elke donderdag en vrijdag en tijdens de finissage op zaterdag 7 december 2013. Op de overige dagen gelden specifieke openingstijden per locatie.

 

Meer informatie

Over de kunstenaars en de locaties vindt u op:

www.muas.nl

 

 

 

» Download de flyer van MUAS