>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<
>
<

 

Verbouwing Papyruszaal Theater aan het Vrijthof


Op maandag 4 juni ging de tweede fase van de verbouwing van Theater aan het Vrijthof van start. In de slideshow op deze pagina zijn gedurende de verbouwing regelmatig nieuwe foto's geplaatst van de laatste vorderingen, gemaakt door Jean-Pierre Geusens.

 

Tijdens fase 1 in 2017 werden alle kleedkamers, het artiestencafé en alle sanitaire ruimtes verbouwd. In de zomer van 2018 was het de beurt aan de Papyruszaal, de grote theaterzaal van Theater aan het Vrijthof. De theaterzaal is volledig gerenoveerd en vernieuwd. Onder andere de akoestiek is sterk verbeterd en de luchtbehandeling, de stoelen, vloeren, wanden en kaatsers zijn vernieuwd. De verbouwing heeft geduurd tot de laatste week van september 2018.

 

Op maandag 1 oktober is de eerste repetitie van philharmonie zuidnederland gestart. Theater aan het Vrijthof heeft het seizoen geopend met een feestelijk openingsprogramma, waaronder twee coproducties van de huisgezelschappen: Skrjabins Prometheus door philharmonie zuidnederland en King Lear door Toneelgroep Maastricht.

 

De verbouwing is ook vastgelegd in een timelaps, gemaakt door Roel Vossen Audiovisuals. Bekijk hier de timelaps.