Organisatie & afdelingen

 

Theater aan het Vrijthof bekleedt de positie van centrale actor binnen het culturele weefsel van de stad Maastricht en de omliggende (Eu)regio door zijn eigen uitgebreide artistieke en brede programmering (hoofdzakelijk in het Theater en AINSI), door de festivals Musica Sacra Maastricht, Nederlandse Dansdagen, festival jong en During Tefaf.

 

Door zijn medewerking (logistiek, technisch, inhoudelijk, productioneel) aan de stadsbrede programmering (o.a. Het Parcours, Magisch Maastricht), en door zijn receptieve en faciliterende werking gaande van de concerten (en repetities) van het philharmonie zuidnederland, Jazz Maastricht, Studium Generale, André Rieu, de producties van Opera Zuid en de grote zaalproducties van Toneelgroep Maastricht, de voorstellingenreeksen van Maastrichtse professionele en amateur theater- en muziekgezelschappen, tot het faciliteren van officiële plechtigheden, congressen, bedrijfhappenings, etc.

 

Theater aan het Vrijthof is 'de huiskamer van Maastricht', is er voor alle Maastrichtenaren, maar ook voor alle cultuur- en kunstliefhebbers uit de Euregio, een plaats waar gastvrijheid, zowel naar artiesten en ensembles als naar bezoekers en organisaties, centraal staat, waar integrale kwaliteit de norm is en de doelstelling een lage instapdrempel voor alle doelgroepen in de maatschappij te garanderen, voorop staat.

 

De missie en positie van Theater aan het Vrijthof steunt op 2 belangrijke pijlers, enerzijds de eigen programmering podiumkunsten en muziek, anderzijds de receptieve, faciliterende werking.

 

De professionele identiteit en corebusiness van Theater aan het Vrijthof wordt bepaald door de eerste pijler: de eigen artistieke en brede (schouwburg)programmering. Met deze beoogt het Theater alle groepen binnen de Maastrichtse bevolking en omgeving te bereiken, neemt het Theater zijn provinciale functie als grootste culturele actor in de hoofdstad van de provincie waar en belichaamt het samen met Parkstad Heerlen Theaters deze rol voor de provincie in zijn geheel, profileert het zich als één van de grote theaters in de Euregio, samen met Théâtre de La Place in Luik en CCHA in Hasselt, en behoort het tot de 9 grote schouwburgen van de kernsteden in Nederland.

 

 

Directie

Jean Boelen - Algemeen
Jos Spauwen - Zakelijk

 


Secretariaat

Elly Vermeulen


Programmering

Het samenstellen van een podiumkunstenprogramma in de meest brede zin.

 

Fons Dejong - Dans, Muziek en Opera

Diana Herz - Familie en Jeugd

Peter Noten - Cabaret, Musical, Show en Theaterconcert, Theater


Productiebureau

Plannings- en productie gerelateerde zaken rondom het totale aanbod van voorstellingen en evenementen.

 

Peter NotenJoyce Limpens-Paquay en Raf Meijers


Bedrijfsbureau

Administratieve, financiële, procesmatige, facilitaire ondersteuning; interne organisatie en huisvestingszaken.

 

Willy SpronckPeter Snellens, Paul Machiels en Marc Berkmans


Marketing & Communicatie

Het in de markt zetten van het Theater aan het Vrijthof en het verzorgen van de publiciteit rondom alle voorstellingen.

 

Gaby van Wegberg, Ed van Hees, Hetty van Dongen, Florian Wijnants, Meryl Küppers en Lisa Andreina.


Theater technische dienst

Gehele theatertechnische afwikkeling van voorstellingen en evenementen.

 

Roccy Gerards, Remco van der Giessen, Eric Meij, Pol Noten, Vincent Slangen, Ingeloes Vogelpoel, Frank Wijnands, Paul Francot, Judith Bruijnzeels, .


Facilitaire dienst

Het verzorgen van alle facilitaire zaken rondom de voorstellingen en evenementen.

 

Claire Dullens, Nandi Nijsten, Connie Destreel, Mandy Walls en Kevin Huijnen.


UITbalie

Kaartverkoop, reserveringen en voorstellingsinformatie.

 

Daan Grol, Susan Meisen, Wendy Vrolijk-Bodden, Flora Minis, Kirsten Breddels.


Functioneel Beheer

Cindy Penders. 


Colofon:

Webdesign en webdevelopment: Zuiderlicht, Limburg


 

 

- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------