saturdays primark_patrick Bolk_THeater aanhet Vrijthof_expo

 

LIFE IS BETTER AT THE BEACH 
Saturday's at the Primark

 

Photo expo Patrick Bolk

 

zie ook:

www.patrickbolk.com

»  Artikel Dagblad de Limburger: Winkelen zonder Vreugde

 


 

THEATERKOSTUUMONTWERPEN

 

Expo by Jorine van Beek

 

zie ook:

www.jorinevanbeek.nl

 

Jorine van Beek is een internationaal opererende theaterkostuumontwerpster wiens werk de werelden van kunst, theater, opera en dans omvat. Ze studeerde theaterkostuumontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht en aan de Wimbledon School of Arts in Londen.  Haar opdrachtgevers zijn divers en bevatten zowel nationale als internationale gezelschappen. 

 

Zo ontwierp ze o.a. voor grote operahuizen als The Bayrische Staatsoper (DE), Theater an der Wien (AU), The Israeli Opera (ISR), Staatsoper Hannover (DE), Opera Nova Bydgoszcz (PL), maar ook voor theatergezelschappen als Toneelgroep Maastricht, Het Laagland, Artemis, Kwatta, Zeelandia en De Queeste (BE) en voor dansgezelschappen als Krisztina de Châtel en Het Noord Nederlandse Dans (NND).

 

In 2006 werd ze genomineerd voor de Edmund Hustinxprijs voor Beeldende kunst.

 

In 2016 werd ze voor haar ontwerpen voor De Parelvissers in Oostenrijk genomineerd voor de Goldene Schickaneder.

 

De ontwerpen van Jorine van Beek onderscheiden zich door een nauwlettende precisie en theatraliteit.

 

Ze omschrijft haar werk zelf als volgt:

'De mens in haar riante verscheidenheid aan gedaantes, haar gevoeligheid, onbestendigheid en individualiteit fascineert mij. Ik hou van echtheid, van lelijkheid. 

 

Kwetsbaarheid en vergankelijkheid, maar bovenal theatraliteit spelen een grote rol in mijn werk. Bij het ontwerpen probeer ik een spanningsveld te creëren tussen de theatraliteit in het kostuum en de subtiliteit van het materiaal. Bij het ontwerpen laat ik me vaak inspireren door beeldende kunst, literatuur, maar ook door het alledaagse leven.

 

Het werken vanuit een concept is naar mijn gevoel cruciaal. Het vinden van een sluitend concept is vaak een constant voortdurende zoektocht, zowel inhoudelijk als qua vorm. Uiteindelijk probeer ik een symbiose te creëren tussen een sterk concept en een krachtig beeld.'

 

 

 

- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------