Schermafbeelding 2018-05-23 om 12.23.24.png

­­Fototentoonstelling Herman Wijler

Genesis


Vorm
Schoonheidsbeleving dient in de inhoud gezocht te worden. Dit vereist enige kennis. Ziet men die schoonheid niet dan is het over- bodig enige notie van het kunstwerk te nemen. Het past dan sowieso niet bij of boven de Bank.


(Mijn) Schoonheidstoepassing
Uit het ogenschijnlijke ‘NIETS’ een nieuwe werkelijkheid scheppen zo dat minder meer is. Het ongezien gezien maken, het verborgene zichtbaar maken, zonder wat vorm en inhoud in mijn werk betreft op mij zelf voor te liggen. Mijn visualisering is het antwoord op alle mij gestelde vragen. Met mijn kunst bekoor ik niet. Ik verwacht dat te eniger tijd iemand zich herkent in mijn identiteit.


Zienswijze
Vanuit het niets een voorstelling scheppen. Een nieuwe werkelijkheid vormen waarbij een mening uitgedragen wordt.

 

Deze expositie is te zien t/m 2 juni. 


  

expo.jpg

 

Linda Maissan  

 
In het Theater aan het Vrijthof is recent werk te zien van kunstenaar en ontwerper Linda Maissan (1974). 
Ze studeerde aan de ABK en Jan van Eyck Academie in Maastricht. Voor de tentoonstelling heeft zij een aantal kledingstukken en verschillende psychedelische werken op doek gemaakt, die zijn ontstaan door activiteiten die als typisch vrouwelijk kunnen worden beschouwd zoals haakwerk, punniken, borduren, naaiwerk etc. Technieken zoals beschreven in jaren zeventig handwerk,-en hobby boeken. Hiernaast maakt zij collages en in eigen beheer uitgegeven tijdschriften. 
 
Werk van haar was o.a. te zien bij Salon/BJ, Beijing, China, DROOG Design, Amsterdam, Salon/TR, Istanbul Design Biennial, Istanbul, Turkije, Fashionclash en Schunck, Heerlen.
 

Opening hours
during opening hours Uitbalie
from Monday to Saturday
12:00 / 18:00 hrs


Te zien t/m 2 juni.

- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------