Privacy statement Theater aan het Vrijthof

 

Theater aan het Vrijthof wil u als bezoeker zo goed mogelijk van dienst zijn, daarvoor hebben wij een aantal persoonsgegevens nodig. Uw privacy is voor ons echter van groot belang. Daarom houden wij ons aan de privacywet. In deze privacyverklaring leggen wij u daarom graag uit welke persoonsgegevens wij van u vragen, met welk doel, hoe lang deze gegevens bewaard worden, en welke rechten u heeft.



Welke persoonsgegevens bewaren wij?

Theater aan het Vrijthof bewaart persoonsgegevens bij (online) aankoop van tickets en/of omdat u deze gegevens aan ons verstrekt (via bijvoorbeeld het contactformulier).  

 

De volgende persoonsgegevens worden door ons opgeslagen en verwerkt:

 

- uw geslacht, voor de juiste aanhef
- uw voorletters en achternaam
- uw adresgegevens
- uw e-mailadres
- uw telefoonnummer
- uw bestelhistorie

 

Bovenstaande gegevens zijn noodzakelijk om onze dienst aan u te kunnen leveren. Deze informatie wordt opgeslagen in uw persoonlijke accountomgeving en kunt u, na inlog, te allen tijden raadplegen en aanpassen.

 

Daarnaast vragen wij optioneel ook om uw geboortedatum. We doen dit om u wat beter te leren kennen en u gerichter te kunnen berichten over voorstellingen en over nieuws dat u interessant zou kunnen vinden. U bent niet verplicht deze gegevens te geven. En ook deze gegevens kunt u altijd raadplegen en aanpassen in uw persoonlijke account.

 

Het kan voorkomen dat Theater aan het Vrijthof u in een direct contact om uw IBAN nummer vraagt. Dit nummer wordt enkel gebruikt voor het afhandelen van een transactie en/of het retourneren van een geldbedrag. Wij slaan voor uw veiligheid uw IBAN nummer niet op! Het kan daardoor voorkomen dat we u in verschillende situaties meerdere keren naar dit nummer vragen.

 

Wanneer u onze website bezoekt, wordt uw IP-adres opgeslagen. Wij gebruiken dit adres alleen om de website goed te laten functioneren.

 

Waarom vragen wij om uw gegevens?
Wij verwerken uw gegevens voor de volgende doelen:

 

Een correcte afhandeling van uw bestelling mogelijk maken
Als u bij ons een bestelling plaatst, hebben wij uw persoonsgegevens nodig om deze te kunnen afronden. Zo hebben we uw (e-mail)adres nodig om de tickets daadwerkelijk te kunnen verzenden.

 

Optimale uitvoering van de dienstverlening 
Bij wijzigingen en/of annuleringen van voorstellingen moeten wij in staat zijn om u hierover te kunnen inlichten (via e-mail en/ of telefonisch). Daarnaast sturen we u uit praktisch oogpunt een servicebericht, enerzijds om u te herinneren aan een naderende voorstelling en anderzijds om u extra informatie te geven om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken (denk hierbij aan informatie over de duur van de voorstellingen, de eindtijd, eventuele pauzes, inleidingen, theatershuttles, parkeermogelijkheden etc.) Daarnaast bewaren we in ons systeem uw bestelhistorie. Wanneer u de tickets onverhoopt bent kwijtgeraakt of bent vergeten mee te brengen, kunnen we ze hierdoor opnieuw voor u uitprinten.

 

Het op de hoogte houden van het aanbod van Theater aan het Vrijthof via verzending van  nieuwsbrieven, direct mailings en postmailingen
We houden u graag op de hoogte van onze programmering, omdat deze in beweging is. Ook willen wij u graag op de hoogte houden van nieuwtjes en speciale kortings- of winacties. Wij versturen alleen emails als u hiervoor toestemming heeft gegeven. U kunt zich te allen tijden uitschrijven voor onze emails.

 

 

Hoe lang bewaren wij uw gegevens?
Theater aan het Vrijthof bewaart verzamelde persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is, of wettelijk geregeld is, om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens zijn verzameld. Hiervoor hanteren wij per doel de volgende bewaartermijnen:

 

Uw persoonsgegevens in uw persoonlijk account: 
Wanneer uw account 7 jaar niet meer gebruikt is, zullen wij uw gegevens anonimiseren. Anonimiseren betekent dat de gegevens niet meer herleidbaar zijn naar u als persoon. Indien u wenst dat wij uw gegevens eerder anonimiseren, dan kunt u dit aangeven door contact met ons op te nemen via info@theateraanhetvrijthof.nl.

 

Inschrijvingen van mailingen en nieuwsbrieven:
Zolang u deze mailingen wenst te ontvangen.

 

 

Mailingen en nieuwsbrieven
Theater aan het Vrijthof stuurt verschillende berichtgevingen uit om uw beleving zo optimaal mogelijk te maken. Daarin onderscheidt Theater aan het Vrijthof de volgende berichten: serviceberichten, nieuwsbrieven, direct mailings en berichten van gezelschappen en artiesten.

 

Serviceberichten
Mailing voorafgaand aan een voorstelling die u gereserveerd heeft ter herinnering aan uw aankoop en met specifieke, relevante informatie over het betreffende bezoek op die dag.

 

Nieuwsbrieven, direct mailings en postmailings
Naast de informatieve mailingen, houden wij u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom onze programmering, ons theater en de artiesten en gezelschappen die bij ons optreden.

 

Wanneer u een actieve klantrelatie heeft met Theater aan het Vrijthof (door minimaal één aankoop te doen), vinden wij het van belang om u op de hoogte te houden van ons aanbod. Wanneer u nog geen actieve klantrelatie heeft, vragen wij u expliciet toestemming om u te mogen mailen. U kunt zich ten alle tijden afmelden voor onze mailingen. Dit kunt u doen via de afmeldlink onderaan elke mailing of in uw persoonlijke accountomgeving.

 

- Nieuwsbrieven: Mailing met daarin nieuws, bijboekingen en een overzicht van ons naderende aanbod.

- Direct mailings: Mailing over een naderende voorstelling op basis van door u eerder bezochte gezelschappen of artiesten.

- Postmailings: Incidenteel worden postmailings verstuurd om u op de hoogte te houden van ons aanbod of een speciale actie. 

 

 

Delen van gegevens met derden
Theater aan het Vrijthof verstrekt uw gegevens niet aan derden, tenzij dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting of wanneer u hier zelf toestemming voor gegeven heeft. Met organisaties die uw gegevens verwerken in onze opdracht sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Theater aan het Vrijthof blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

 

 

Cookies en Google Analytics

Theater aan het Vrijthof gebruikt cookies. Dit zijn stukjes tekst die tijdelijk op uw harddisk worden gezet en die het onder andere mogelijk maken te onthouden welke voorstellingen u in de winkelwagen legt. Deze zogenaamde cookies bevatten geen persoonsgegevens en dienen enkel om de functionaliteit van de site te ondersteunen. Wanneer u in uwe browser het gebruik van cookies hebt uitgezet, kunt u nog steeds de site bezoeken. Bepaalde onderdelen van de site zullen echter niet, of niet optimaal, werken.

 

 

Beveiliging
Theater aan het Vrijthof vindt de bescherming van uw persoonsgegevens zeer belangrijk. Theater aan het Vrijthof bewaart en verwerkt de persoonsgegevens op systemen die zowel fysiek als technisch beveiligd zijn. Theater aan het Vrijthof past fysieke, elektronische, organisatorische en procedurele beveiliging toe die erop gericht is om jouw persoonsgegevens veilig te stellen. De toegang tot uw persoonsgegevens is bij Theater aan het Vrijthof alleen mogelijk voor daartoe gemachtigde medewerkers.

 

Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn, of als u aanwijzingen ziet van misbruik, of meer informatie wenst over de beveiliging van door ons verzamelde persoonsgegevens, neemt u dan contact op met ons via info@theateraanhetvrijthof.nl.

 

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek hiertoe doen via info@theateraanhetvrijthof.nl. Wij zullen dan zo snel mogelijk op uw verzoek reageren.

 

Let op: indien u een verzoek doet aan ons om uw gegevens te verwijderen en u bent in het bezit van tickets voor een toekomstige activiteit in een van onze theaters, dan kunnen wij bij calamiteiten (annuleringen of verplaatsingen) u hiervan niet meer op de hoogte brengen.

 

 

Iedere keer dat u onze website bezoekt geldt voor u het op dat moment geldende Privacy Statement. Theater aan het Vrijthof behoudt zich het recht om dit Privacy Statement te wijzigen. We verzoeken u om iedere keer dat u de website bezoekt het Privacy Statement te lezen om er zeker van te zijn dat u met de inhoud akkoord gaat. 

 

 

Indien u vragen heeft over deze privacyverklaring of als u de indruk heeft dat Theater aan het Vrijthof niet op de juiste wijze omgaat met uw persoonsgegevens, verzoeken wij u om contact met ons op te nemen via info@theateraanhetvrijthof.nl. Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft u op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------

 

Privacybeleid Gemeente Maastricht

Theater aan het Vrijthof is een culturele instelling van de Gemeente Maastricht. Hier leest u meer over het privacybeleid van de gemeente.