Hulp nodig bij het kiezen van een voorstelling voor de Nederlandse Dansdagen? 


Wij zetten een aantal tips voor u op een rij!


De twee grote avondprogramma's

Traditiegetrouw vindt op vrijdagavond 12 oktober het Nederlandse Dansdagen Gala plaats. Tijdens dit gala worden de grote dansprijzen, zoals De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht, De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek en de prestigieuze Zwanen, uitgereikt. Daarnaast is er een gevarieerd programma met zes toonaangevende gezelschappen, die alvast een voorproefje geven op seizoen 2018/2019.

 

Ook is er zoals elk jaar weer Het Nederlandse Dansdagen Feest op zaterdagavond 13 oktober. Hier wordt u getrakteerd op de vier grote dansgezelschappen van Nederland; Het Nationale Ballet, Scapino Ballet Rotterdam, Introdans en Nederlands Dans Theater.

 

Koop hier uw kaartje voor de twee avondprogramma's:Tips van het theater

Woensdagavond is in Bonbonnière een moderne dans met fenomenale techniek, originaliteit en expressiviteit te zien. De veelzijdige danser Shailesh Bahoran laat zich voor Aghori inspireren door zijn roots.

 

In De Bordenhal is donderdagavond en zaterdagavond de voorstelling Blueprint on Memory te zien, over het functioneren van de hersenen en het effect van geheugenverlies, met livemuziek en cameragebruik.

 

Sluit uw festivalbezoek zondagmiddag af met de voorstelling Rule of Three, genomineerd voor de Zwaan 2018 voor meest indrukwekkende dansproductie. "Een eclectische hyperdance." - De Standaard ****

 

Koop hier uw kaartjes voor de tips van het theater:


 


Dans met een verhaal

In het kader 'dans met een verhaal' selecteerden wij vier voorstellingen voor u. Voorstellingen over homoseksualiteit, transseksualiteit, ziekte en heldinnen van wereldformaat.

 

In Giovanni's Room liet choreograaf Ryan Djojokarso zich inspireren door het gelijknamige boek, waarin de Amerikaan David op het punt staat te trouwen met Hella, maar in Parijs hevig verliefd wordt op italiaan Giovanni.

 

Componist Tonny Nobel creëert in Traens een hypnotiserend sexy ritueel dat het feminiene en masculiene blootlegt en het aardse ontstijgt. Wat begint als een uitdagend spel tussen lichaam en ritme, eindigt in een sacrale overgave.

 

Bij zijn geboorte staat Redouan met 6-0 achter. Zonder enige medische verklaring vertoont zijn lichaam bijzondere afwijkingen. Tijdens de voorstelling Redo brengt hij zijn tegenslag, wilskracht, eigenheid en motivatie naar voren.

 

In het tweede deel van NachtHexen staat een persoonlijk verslag van een van de danseressen centraal. Cécile Lassonde was in Parijs tijdens de aanslag op de Bataclan in 2015. Haar ervaringen heeft Jens van Daele vertaald naar doorleefd danstheater met stevige tekst en live beat.

 

Koop hier uw kaartje voor de dans met een verhaal voorstellingen:


 

- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------

Bekijk hier het complete programma van de Nederlandse Dansdagen!