Dag van de Jury  


Op vrijdag 6 september besluit de Europese jury welke Nederlandse stad Culturele Hoofdstad van Europa 2018 wordt. Op woensdag 4 september bezoekt deze jury Maastricht en de Euregio Maas-Rijn.

 
Woensdagochtend 4 september, een werkdag, tussen 10.30u en 11.30u roepen wij het culturele veld: jong en oud, amateurs en professionals, liefhebbers en makers en allen die zich daartoe verbonden voelen, op om naar het Vrijthof in Maastricht te komen. Wij vragen hen hun culturele activiteiten te tonen. 

Geen ‘optreden’ voor de jury, maar een openbare repetitie. Een toneelgroep repeteert hun toneelstuk naast een sambaband. Een dichter leest zijn gedicht voor nabij een koor. Een danser herhaalt zijn passen naast een overleg tussen museumdirecteuren. Een… Wij vragen het culturele veld hun repetities die ochtend te verplaatsen naar het Vrijthof in Maastricht. 

 

Meer info: via2018.eu

 

- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------