Avant-première nieuwe productie Joost Vrouenraets in Maastricht


Een week voordat [N]EMO BODY op 7 november in première gaat in Amsterdam zal de nieuwe voorstelling van GOTRA/Joost Vrouenraets te zien zijn in AINSI.

 


 

Op 31 oktober biedt choreograaf Joost Vrouenraets het publiek in Zuid-Limburg de mogelijkheid om zijn nieuwe voorstelling, [N]emo Body, als allereerste te bezoeken. Het team van internationale dansers en creatieve collaborateurs zal de energieke, emotionele en verstilde choreografie eenmalig vóór de première uitvoeren.

 

Avant-première in Maastricht

Dat de productie van GOTRA in Maastricht te zien is vóór de officiële première is een cadeautje. Joost Vrouenraets is geboren in Heerlen, maar sinds enkele jaren woonachtig in Maastricht. Hij kiest er, als maker van eigen bodem, dus voor om in zijn thuisstad de voorstelling voor het eerst te tonen. AINSI is bovendien zijn werkplek van waaruit hij zijn choreografieën kan ontwikkelen. Theater aan het Vrijthof steunt talent van eigen bodem graag en is verheugd dat [N]EMO BODY als eerste bij ons te zien is, alvorens de voorstelling het hele land door zal gaan.

[N]EMO BODY

[N]EMO BODY is een dansante reflectie op de drang naar het creëren van een perfecte mens. Hoe construeren we een unieke identiteit in het huidige maatschappelijk tij met alom aanwezige media? Welke rol speelt technologie in het stileren van onze lichamen? Verliezen we onze ziel in het schuilen achter onze smartphones en bevinden we ons op de vooravond van de android mét een eigen bewustzijn? Het publiek is getuige van de dialoog van de danseressen met hun materiële zelfbeeld, uiterlijke identiteit en hun (im)perfecte zelf. Een intens ritmische voorstelling die speelt met de grens tussen fictie en werkelijkheid. Energiek, emotioneel maar ook verstild.

 

GOTRA – Joost Vrouenraets

Het danscollectief GOTRA is huisgezelschap van Theater aan het Vrijthof. Het is opgericht door artistiek leider Joost Vrouenraets en Maïté Guérin en initieert vanuit verschillende kunstdisciplines thematisch artistiek onderzoek naar de kwetsbaarheid van de authentieke mens en zijn omgeving. GOTRA vertaalt dit onderzoek naar dansproducties, waarvan [N]emo Body de nieuwste is.

 


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------

Dans

GOTRA
€ 14,00
di 31 okt 2017 / 20:30 uur
GOTRA
(N)EMO BODY (avant-première)
lees verder »