Baby at first swipe 

 

Vind een draagmoeder, sperma- of eidonor via een app – een toneelstuk dat zich afspeelt in de nabije toekomst

Maastricht, 17 januari - Tien jaar nadat draagmoederschap gelegaliseerd werd in Nederland, voelen sommige mensen zich nog steeds niet echt comfortabel bij het idee dat een kind wordt gedragen door een andere moeder. Toch worden elk jaar vele koppels geholpen aan een draagmoeder om zo hun kinderdroom te kunnen realiseren. De toekomst is echt onvoorspelbaar en dichterbij dan men zou denken. Zo stelt een Australisch duo de applicatie 'Just-A-Baby' voor. Deze app helpt onder meer koppels aan de juiste draagmoeder door middel van een 'Tinder-achtig' profiel. Met CarryMe brengen Theater aan het Vrijthof en Firma MES een voorstelling met een intelligente, lichtvoetige knipoog naar de maakbaarheid van het leven. Voor de liefhebbers van Netflixserie Black Mirror, een niet te missen toneelstuk. Geïnspireerd op de in 2017 geïntroduceerde app, schreef Hanna Bervoets de toneeltekst CarryMe: een modern huiskamerdrama en sciencefictiontriller ineen. Op dinsdag 30 januari is de toneeluitvoering van Firma MES te zien in AINSI Maastricht.

 

CarryMe

Nederland in een nabije toekomst. Het geboortecijfer wordt gedrukt, doordat steeds meer vrouwen langer door werken of topfuncties bekleden. Voor sommige vrouwen is het niet mogelijk zwanger te worden en steeds meer homo- en lesbiennekoppels hebben een kinderwens. Zoals zo vaak biedt een progressieve app uitkomst: CarryMe. In de voorstelling CarryMe zijn Maarten en Eline een succesvol wenskoppel uit de Randstad dat na vele mislukte pogingen via deze ‘Airbnb voor draagmoeders’ gekoppeld is aan draagmeisje Didi. Op haar profiel heeft ze de optie ‘inwonen’ aangeklikt. Op een zondagochtend staat deze jonge Groningse op de stoep, met twee koffers en een kolfapparaat. De nieuwe toneeltekst van Hanna Bervoets is een modern huiskamerdrama en een sciencefictionthriller ineen. Firma Mes is een groep afgestudeerden van de Toneelacademie Maastricht waaronder Daan van Dijsseldonk (bekend van o.a. New Kids Turbo, Flikken Maastricht en Bloedbroeders)

 

Just-A-Baby

Paul Ryan en Gerard Edwards lanceerden in februari 2017 een app genaamd ‘Just-A-Baby’ waarbij iedereen (getrouwd, vrijgezel, hetero, homoseksueel) zich kan aanmelden om hun perfecte match te vinden. Op de website van deze app staat het volgende vermeld: ‘We can help you find a surrogate, partner, co-parent, sperm or egg donor – or find someone that needs your help to have a baby’. Met andere woorden kun je op deze app niet alleen een draagmoeder of spermadonor vinden, misschien kom je wel de liefde van je leven tegen! Door middel van te ‘swipen’ (denk aan Tinder) kan je op basis van profielen beslissen welke personen bij jouw vereisten horen.

 

Firma MES

Firma MES maakt verrassend theater en organiseert van alles daaromheen.
Nieuw en oorspronkelijk, grappig en confronterend. Je vindt ons binnen en buiten de theaterzaal, in onze thuisstad Den Haag en door het land.

 

'Wij denken dat er meer te zien is. Meer mensen te ontmoeten, meer plekken te ontdekken. Opnieuw kijken naar je tv, luisteren naar je buurvrouw of wandelen in een straat.' Het is in die wereld waar Firma MES, sinds 2009, theater maakt en evenementen organiseert. Met kritisch optimisme, een persoonlijke invalshoek, humor en actuele thema's. Om je te verrassen, aan het denken te zetten of gewoon een goede avond te laten hebben. We zijn huisgezelschap van Theater aan het Spui en werken samen met Het Nationale Theater en De Grote Markt in Den Haag. Wij staan met een fris optimistische blik in deze wereld en willen jou daarin meenemen. Binnen en buiten het theater, tijdens een voorstelling of aan de bar: we ontmoeten je graag.

 


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------

©Lonneke van der Palen


Theater_

Firma MES
€ 14,00
di 30 jan 2018 / 20:30 uur
Firma MES
CarryMe
lees verder »