Barok dansdrama markeert bijzonder feestjaar Ed Wubbe


Scala van Scapino Ballet Rotterdam is het spannende vervolg op de baroksensatie Pearl en vormt de bekroning van een bijzonder feestjaar voor artistiek directeur en choreograaf Ed Wubbe. 
 

 

Maastricht, 8 december 2017 - Op 23 december brengt Scapino Ballet Rotterdam met Scala het spannende vervolg op Pearl naar Maastricht. Waar Pearl eindigde gaat Scala verder: op het moment dat de spanning toeneemt en de etiquette begint af te brokkelen. Tijdens zijn 25-jarig jubileumjaar brengt choreograaf Ed Wubbe daarmee opnieuw een barok dansdrama van topniveau, met uitbundige kostuums en meeslepende livemuziek van Combattimento.

Het spannende vervolg op Pearl
Scala is het spannende vervolg op baroksensatie Pearl, waarmee Scapino Ballet Rotterdam in 2012 en 2014 meer dan 50.000 bezoekers wist te bereiken. De ingrediënten die deze voorstelling toen tot een succes hebben gemaakt, zijn topdans, schitterende kostuums en meeslepende muziek van o.a. Vivaldi, live uitgevoerd door Combattimento, een van de meest succesvolle barokensembles ter wereld. Vergelijkbare elementen zien we ook bij Scala.Choreograaf Ed Wubbe brengt daarmee opnieuw een dansdrama, met theatrale dans van topniveau, schitterende kostuums en virtuoze livemuziek als hoofdingrediënten. De musici van Combattimento zijn aangevuld met twee operazangers. Ze laten de dansers schitteren op livemuziek van o.a. Vivaldi en Händel, maar ook onbekende topwerken uit de schatkamer van de barokmuziek.

Feestjaar
Scala vormt de bekroning van het 25-jarig jubileumjaar van Ed Wubbe als artistiek directeur van Scapino Ballet Rotterdam. Eerder dit jaar waren al reprises te zien van twee van zijn topstukken: Holland en Le Chat Noir. Het feestjaar kreeg nog meer glans tijdens de afgelopen Nederlandse Dansdagen, toen Wubbe in Maastricht de Gouden Zwaan voor zijn betekenis voor de Nederlandse dans ontving en gisterenavond, 7 december, toen hij  na afloop van de première van Scala werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De choreograaf en artistiek directeur ontving de onderscheiding omdat hij zich al jaren inzet voor de Nederlandse moderne dans en het toegankelijker maken van moderne dans voor een breed publiek.

 


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------

Dans

Scapino Ballet Rotterdam
€ 30,00
za 23 dec 2017 / 20:00 uur
Scapino Ballet Rotterdam
Scala
lees verder »