Bijgeboekt voorstelling Harrie Jekkers en Klein Orkest 

 
Vanwege grote belangstelling extra voorstelling in Maastricht

 


 

Na de uitzending van Volle Zalen, waarbij Cornald Maas een bezoek bracht aan Harrie Jekkers in Ibiza, was de voorstelling van Harrie Jekkers en Klein Orkest in Maastricht na 2 dagen helemaal uitverkocht. Reden genoeg voor een extra voorstelling en dat is gelukt. Vrijdag 3 mei 2019 komt hij samen met zijn Klein Orkest nog één keer terug met zijn voorstelling Later is allang begonnen en vroeger komt nog één keer terug.

 

Waarom zei Harrie Jekkers zijn artiestenleven zó lang vaarwel?

Hij vierde in de jaren tachtig successen met de band Klein Orkest, met nummers als Oh, oh Den Haag en Koos Werkeloos. De groep scoorde een megahit met het lied Over de Muur. Als cabaretier trok Jekkers tot eind jaren negentig een groot publiek met z’n typische Haagse tongval en humor. Daarna hing hij het artiestenbestaan aan de wilgen en leeft en woont hij al zeventien jaar in z’n eentje op het Spaanse eiland Ibiza. Nu is Harrie Jekkers samen met Klein Orkest terug op het podium en doet hij een uitgebreide tour langs de theaters. Cornald Maas bezocht Jekkers op Ibiza en vroeg zich af waarom hij het artiestendom zó lang vaarwel heeft gezegd en nu tóch weer optreedt. En klinken de liedjes anno 2017 nog net zo als voorheen? Heb je de uitzending gemist? Kijk deze dan hier terug. 

 

Muziektheater over en door de legendarische nederpopgroep Klein Orkest.

Na een sabbatical van 14 jaar, gevolgd door de zeer succesvolle voorstelling Jekkers en Jeroen, heeft Harrie Jekkers de smaak weer te pakken. Hij wil nog één keer terug naar zijn muzikale roots, want voordat hij bekendheid kreeg als cabaretier was hij van 1979 tot 1985 zanger van de succesvolle popgroep Klein Orkest. Nederland viel destijds als een blok voor hits als: Later is allang begonnen, Laat mij maar alleen, Koos Werkeloos en Over 100 jaar (zijn jullie allemaal dood). De band scoorde twee evergreens: O, O Den Haag en Over de Muur. Liedjes die na 35 jaar nog altijd hoog staan genoteerd in de top 2000 en overal uit volle borst worden meegezongen. Ook kreeg de band een Edison uitgereikt voor de LP Roltrap naar de Maan. Een LP met 13 prachtige kinderliedjes waarmee zo'n beetje half Nederland zijn kinderen heeft opgevoed.

 

Harrie Jekkers laat vroeger nog 1 keer terugkomen

Harrie Jekkers wil vroeger nog 1 keer laten terugkomen in de vorm van een muziektheaterprogramma over en door Klein Orkest. In deze voorstelling vertelt Jekkers op cabareteske wijze over het ontstaan en het einde van Klein Orkest. Muzikaal wordt hij begeleid door twee oorspronkelijke bandleden: bassist Chris Prins en drummer Niek Nieuwenhuijsen, en nieuwe aanwinst Henk Jan Heuvelink op toetsen.

 


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------