Theater aan het Vrijthof laat jeugddroom uitkomen bij bijgeboekte voorstelling van Lejo 

 
Na afloop van de voorstelling Hands Up 3+ kun je zélf leren om Lejo te spelen!

 


Met Hands Up 3+ van Lejo heeft Theater aan het Vrijthof op 7 januari een nieuwe voorstelling voor de hele familie bijgeboekt. Misschien doet de naam van de acteur niet direct een belletje rinkelen, maar je kent hem vast wel: Lejo is dat vingerpoppetje met die oogjes van Sesamstraat (kijk onderstaand filmpje, als je nog niet zeker weet wie het is). Met blote handen en houten oogjes maakt de artiest een vorm van poppentheater die dankzij de eenvoudige beeldtaal van alle tijden is. Misschien droomde je er vroeger zelfs van om dit zelf te kunnen! Dan hebben we goed nieuws, aansluitend aan de voorstelling knutsel je Lejo-oogjes en leer je “Lejo spelen”!


De poppenspeler van Sesamstraat
Leo Petersen maakt onder de naam Lejo al sinds 1995 voorstellingen en filmpjes met zijn poppen. Het begon als een studieproject, maar groeide uit tot een act waarmee hij de hele wereld over reist. In Nederland en Vlaanderen is hij vooral bekend door de filmpjes die hij maakte voor Sesamstraat. Alleen met zijn twee handen en een voorraad houten oogjes tovert de poppenspeler allerlei vreemde wezens tevoorschijn. Elk hebben ze hun eigen karakters en eigenaardigheden.


Vrolijke familievoorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar
Hands Up 3+ is een vrolijke, woordloze voorstelling met veel muziek. Vanuit een grote blauwe poppenkast vertonen de poppen hun kunsten. In de handen van de speler veranderen twee witte balletjes en een stipje zwarte verf onder andere in de snuit van een stoere blaffende buldog, twee stuntelige tapdansers, een monster, een fladderende vogel, een dirigent met een kinderkoor, een koe met een eetprobleem en een inktvis die door het theater zweeft. Het publiek vergeet al snel dat ze naar twee handen zit te kijken.

 

Leer zelf om Lejo te spelen in ‘Workshop Lejo’
Na het bekijken van de filmpjes en voorstelling, wil iedereen maar één ding: zelf “Lejo spelen”. Dat is na afloop van de voorstelling in Maastricht mogelijk! In het theatercafé van AINSI kun je gratis een workshop volgen. Je knutselt je eigen paar oogjes en leert daarna hoe je “Lejo kunt spelen”.

 


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------

Familie en Jeugd

Lejo
€ 10,00
zo 7 jan 2018 / 15:00 uur
Lejo
Hands Up 3+
lees verder »