Dubbel feest in Theater aan het Vrijthof!

 

Nieuwjaarsconcert met uitreiking van Nederlandse Muziekprijs en start jubilieumjaar

 


 

Het is dubbel feest op woensdag 4 januari in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Niet alleen vormt het theater het decor waar de Nederlandse Muziekprijs wordt uitgereikt aan hoornist Rob van de Laar, het is tevens de aftrap van het jubileumjaar waarin het theater haar 25-jarig bestaan viert. Rob van de Laar ontvangt de Nederlandse Muziekprijs uit handen van Marjan Hammersma, secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), tijdens het nieuwjaarsconcert met philharmonie zuidnederland. Om dit én de start van het 25-jarig jubileumjaar van het theater te vieren ontvangen alle bezoekers een glaasje bubbels na afloop van het concert om te proosten.

 

De philharmonie zuidnederland is natuurlijk het ‘huisorkest’ van Theater aan het Vrijthof en dat 2017 op deze manier dubbel feestelijk aanvangt, is een mooie samenloop van omstandigheden. “Als orkest moet je ver vooruit programmeren en Rob van de Laar lag al lang vast voor dit concert”, zegt intendant Stefan Rosu van philharmonie zuidnederland. “Kennelijk hebben we een goed oog op kwaliteit en we zijn blij verrast dat Rob deze prijs toegekend heeft gekregen.” De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, wordt uitgereikt. De prijs, die is ondergebracht bij het Fonds Podiumkunsten, wordt toegekend op advies van de Adviescommissie Nederlandse Muziekprijs.

 

Ook Theater aan het Vrijthof is verguld met dit prachtig begin van het jubileumjaar. “Wat is er nu mooier dan ons jubileumjaar te starten met de uitreiking van de Nederlandse Muziekprijs aan Rob van de Laar, overhandigd door de secretaris-generaal van OCW Marjan Hammersma. We zijn vereerd dat deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt in ons theater. Een erkenning van kwaliteit op de Maastrichtse planken”, aldus Jean Boelen, interim directeur Theater aan het Vrijthof.

 


 

- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------