Een Magische Middag in het theater 


 

In de aanloop naar Kerstmis zet het Theater aan het Vrijthof op zaterdag 21 december de deuren wijd open voor Een Magische Middag in het theater.

Na een dag Christmas shoppen of een bezoek aan Magisch Maastricht, kunt u in de intieme ambiance van de Ferdinand Duynsteefoyer van het Theater aan het Vrijthof van 15.30 tot 17.00 uur genieten van een warm winters drankje en sfeervolle miniconcerten van Opera Zuid-solist Rubèn Plantinga, zangeres Veronika Juhász en gitarist Moises Silva, en het zangduo Amaryllis.

Het Theater aan het Vrijthof, in samenwerking met Centrummanagement Maastricht en Opera Zuid, zorgt voor een magische muzikale middag die u helemaal in kerstsfeer zal brengen.

Het programma wordt om 15.30 uur geopend door Amaryllis. De sopranen Anke Hameleers en Kathleen Mertens delen een passie voor zowel klassieke muziek als musicals. Na een succesvol optreden afgelopen jaar tijdens Een Magische Middag in het theater, zal het sopranenduo het publiek verwarmen met een afwisselend repertoire van klassieke en moderne kerst- en wintermuziek.

Klassieke muziek is van kinds af aan de passie van zangeres Veronika Juhász. Zij heeft meegedaan aan het Prinses Christinaconcours in 2006. Bij de Noorderlijke voorronde kreeg ze de publieksprijs en de laureatenprijs. Op de dag van de genomineerden kreeg ze opnieuw de publieksprijs en de Prix Sophie vocalistenprijs. Zij heeft als zangeres inmiddels naam gemaakt en gaf tal van concerten met haar muzikale vrienden onder de naam Veronika & Friends en werkte mee aan operaproducties als Les Dragons de Villars. Begeleid door gitarist Moises Silva zal Veronika Juhász om 16.00 uur een gevarieerd optreden verzorgen.

Om 16.30 uur zal de bariton Rubèn Plantinga, solist bij Opera Zuid concerteren. Afgelopen seizoen speelde hij de rol van Sciarrone in Puccini’s Tosca en onlangs was hij te zien als Morales in Carmen. Rubèn zal Een Magische Middag in het theater afsluiten met een feestelijk programma met aria’s en liederen die helemaal passen bij de maand december. Hij zal aan de vleugel worden begeleid door Giullia Tubia.

De miniconcerten tijdens Een Magische Middag in het theater zijn gratis toegankelijk.

 

- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------