Flamencovernieuwer Israel Galván alleen in Maastricht

 

Topdanser, choreograaf en flamencovirtuoos Israel Galván is éénvan de grootste vernieuwers van de flamenco. In 2012 werd hij bekroond met the New York Bessie Performance Award for Outstanding Production, de meest prestigieuze internationale dansprijs. In 2013 was hij ‘Dancer in Focus’ van de Flamenco Biënnale Nederland. Tijdens de eerste Biënnale in 2006 maakte hij zijn Nederlandse debuut met La edad de oro. Deze bijzondere voorstelling die sindsdien wereldwijd toert, is dinsdag 4 februari te zien in het Theater aan het Vrijthof.


In La edad de oro omarmt hij de flamenco eigengereid en eigenzinnig. Met de voeten stevig verankerd in de traditie tast hij de grenzen af en ontkleedt haar tot op het bot.


Galván danst risicovol, radicaal, snel en met veel lef. Met de topmuzikanten zanger David Lagos en gitarist Alfredo Lagos brengt hij flamenco terug tot de puurheid: een naakte scène met enkel een paar stoelen, drie mannen in sober zwart gekleed.

 

De trillende en stampende energie van dans, zang en gitaar en de buitengewone persoonlijkheid van Israel Galván, meer is niet nodig om de toeschouwer mee te nemen in een hypnotiserende zuiders warme trip.


 

 

- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------