Gasten volgende zondagse talkshow Guido Wevers bekend


Auteur Aya Sabi, publicist Kiza Magendane (De Volkskrant en NRC) en voormalig burgemeester van Brunssum Luc Winants te gast in ‘de zondag gasten’.  

 Theater aan het Vrijthof en Guido Wevers organiseren naar aanleiding van het afscheid en pensioen van de oud-theaterdirecteur een nieuwe reeks van 4 zondagse talkshows ‘de zondag gasten’, waarbij Wevers steeds interessante gasten uitnodigt met uiteenlopende achtergronden (politici, kunstenaars, wetenschappers…) In de eerste zondagse talkshow waren Lilianne Ploumen (voormalig minister van Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking), Khalid Benhaddou (imam uit Gent) en Rosa Wevers (master gender studies) te gast. Tijdens ‘de zondag gasten’ op 21 januari 2018 zullen aanwezig zijn: Aya Sabi (auteur ‘Verkruimelde land’), Kiza Magendane (publicist bij De Volkskrant en NRC) en Luc Winants (voormalig burgemeester Brunssum). Met deze bijzondere gasten zet Guido Wevers het nieuwe jaar uitdagend in. 

 

De zondag gasten

In ‘de zondag gasten’ nodigt Wevers gasten van zeer uiteenlopend pluimage uit. Soms zijn het wetenschappers, dan weer schrijvers en kunstenaars, politici, opiniemakers, gewone en ongewone mensen uit Maastricht en de zeer verre omgeving. Hij vraagt zijn gasten hun licht te laten schijnen op wat ons in de samenleving verbindt of van elkaar scheidt. Altijd staat er een cultureel project centraal, altijd is er muziek met een band uit de omgeving en altijd is er koffie en vlaai. In ernst wordt de blik gericht op de wereld en omgeving en wordt er achterovergeleund, het is per slot van rekening zondagmiddag. Met ‘de zondag gasten’ pakt Wevers samen met Theater aan het Vrijthof de draad van een traditie van zondagse talkshows weer op.

 

De 2e ‘de zondag gasten’ met Guido Wevers op 21 januari 2018

In de 2e ‘de zondag gasten’ gaat Wevers het gesprek aan met de jonge auteur Aya Sabi die indruk maakte met haar boek: ‘Verkruimeld land’. Het gesprek met de Gentse imam Khalid Benhaddou die indruk maakte tijdens de eerste ‘de zondag gasten’, wordt met haar op een culturele wijze verder gezet. Met Kiza Magendane - publicist bij De Volkskrant en NRC - wordt een geheel andere kant van Europa belicht. En na de turbulente periode in Brunssum gaat Wevers in gesprek met voormalig burgemeester Luc Winants. Het programma wordt muzikaal opgeluisterd. Volgende edities vinden plaats op 25 maart en 22 april steeds om 14.30 uur in de Bovenzaal van Theater aan het Vrijthof.


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------

Musical, Show, Theaterconcert

Guido Wevers
€ 10,00
zo 21 jan 2018 / 14:30 uur
Guido Wevers
de zondag gasten
lees verder »