Gewone Maastrichtenaren maken operadebuut 

 

OPERA2DAY brengt 'Dr. Miracle's Last Illusion' 

 


 

Illusionist Dr. Miracle is rond 1900 wereldberoemd vanwege zijn ongrijpbare trucs en shows. Tijdens een van de voorstellingen gaat het echter helemaal mis; zijn assistente komt om het leven. Haar overgang naar het eeuwige licht is echter van een dergelijke schoonheid dat hij er naar verlangt dit opnieuw te beleven. De vraag is of deze obsessie hem alleen leidt naar een mysterieuze wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen óf dat het een gedetailleerd beeld schetst van een reeks moorden die door Dr. Miracle gepleegd zijn.

 

OPERA2DAY, een samenvoeging tussen ‘opera’ en ‘2day’, verbindt haar enthousiasme voor de traditie van opera aan een inbedding in de huidige tijd. Daarvoor proberen ze op verrassende manieren en via verrassende wegen contact met het hedendaagse publiek te maken. Voor deze voorstelling heeft Opera2Day, door samen te werken met de muzikanten van het New European Ensemble, de dansers van De Dutch Don’t Dance Division en de illusionist Woedy Woet, gekozen voor een samensmelting, op zeer hoog niveau, van opera, muziek, dans en illussionisme. Hierdoor ontstaat een magische en betoverende wereld uit 1900, die ook nog eens versterkt wordt door het prachtige decor. 

 

Voor deze bijzondere voorstelling zijn 25 mensen uit Maastricht uitgekozen die mogen assisteren. Zij zullen ter ondersteuning van de vaste cast hun operadebuut maken op deze avond en fungeren als klankveld vanuit de zaal tijdens een van de spannende bedrijven in de voorstelling.

 

OPERA2DAY opereert vanuit Den Haag. De voorstelling is van juni tot en met september 2016 te zien geweest in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Vanaf februari 2017 zal de voorstelling door het land gaan reizen, waarbij het Theater aan het Vrijthof als tweede aan de beurt is. 

 


 

Opera

OPERA2DAY
€ 30,00
zo 5 feb 2017 / 16:00 uur
OPERA2DAY
Dr. Miracle's Last Illusion
lees verder »
- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------