Gezocht: figuranten (65+) voor dansvoorstelling

 

Theater aan het Vrijthof en Peeping Tom bieden bij voorstelling Moeder unieke kans om deel te nemen aan een dansvoorstelling 

 


 

Voor de voorstelling Moeder (6 april 2018, 20.00 uur) van het internationaal vermaarde dansgezelschap Peeping Tom is Theater aan het Vrijthof op zoek naar vijf vrijwilligers. Deze mogen deelnemen aan drie scènes zonder gesproken tekst. Moeder is het tweede deel van de trilogie die in 2014 begon met Vader - geregisseerd door Franck Chartier - en in 2019 zal eindigen met Kind.

Het tweede deel in de trilogie
Moeder is, na Vader en voor Kind, het tweede deel in een danstrilogie van Peeping Tom. Na het ‘huis clos’ van de dementerende geest in een bejaardentehuis (Franck Chartier, Vader 2014) toont Moeder het lichaam als opslagplaats van een reeks bewuste en onbewuste herinneringen. In de voorstelling worden de onverwachte, vaak absurde verbindingen tussen lijden, rouwen en feesten, tussen vasthouden en loslaten, structuur en waanzin onderzocht. Leven en dood kunnen er kunst zijn, door iedereen te bekijken. Uit de stroom van individuele herinneringen van de performers schemert een universeel, collectief geheugen door. Een geheugen, dat ook ongemakkelijke reflecties losweekt over verantwoordelijkheid en wat het betekent om vrouw, moeder en ouder te zijn. Het resulteert in een voorstelling vol tederheid, die tegelijk grappig en bevreemdend, maar ook verontrustend en verbazingwekkend herkenbaar is.

 

Meespelen in de dansvoorstelling Moeder
Voor de voorstelling Moeder zijn Theater aan het Vrijthof en Peeping Tom op zoek naar vijf figuranten, die tijdens drie scènes (zonder tekst) mogen meespelen. Een onmisbare kans voor iedereen die ooit op het toneel heeft willen staan, maar om welke reden dan ook deze droom niet heeft kunnen vervullen! 

 

Inschrijven kan tot en met 28 februari via een email naar fons.dejong@maastricht.nl.
Begin maart krijgen de inschrijvers bericht of ze uitgekozen zijn. 

 

Belangrijke informatie voor (potentiële) figuranten:

Voorstelling: Peeping Tom - Moeder
Datum en tijd: 6 april 2018, 12.00 uur (repetitie) en 20.00 uur (voorstelling)
Locatie: Theater aan het Vrijthof
www.theateraanhetvrijthof.nl/moeder

 

Eisen:
- 65 jaar of ouder; Ervaring is niet vereist
- Kledingvoorschrift: jaren 70-stijl, zondagochtend, museumbezoek, geen patronen.
> Heren: klassieke donkere schoenen, donkere broek (niet zwart en geen jeans), donker shirt en jasje (niet zwart).
> Dames: klassieke donkere schoenen (geen dunne of hoge hakken), donkere broek (niet zwart en geen jeans). Het is mogelijk om jurken, rokken en blouses te lenen.

 

Vergoeding:
De figuranten mogen backstage een kijkje nemen en dineren in de artiestenfoyer. Daarnaast mogen ze als dank het applaus na afloop in ontvangst nemen. Bovendien krijgen ze twee flessen wijn én twee vrijkaarten om twee personen mee te laten genieten van hun rol in de voorstelling.

 

- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------

Dans

Peeping Tom
€ 27,50
vr 6 apr 2018 / 20:00 uur
Peeping Tom
Moeder
lees verder »