Haal 30 jaar NUHR in 1 avond in

 


30 jaar geleden, in 1987, besluiten drie studenten van de sportacademie om samen een cabaretoptreden voor de lustrumavond te maken. In de trein naar het optreden verzinnen ze nog snel de naam op basis van een bordje dat ze toevallig zien ophangen: “Niet uit het raam”. Vreemde naam, maar dat maakt niet uit: het zou toch maar eenmalig zijn. De lustrumavond blijkt echter een groot succes, waarop Peter Heerschop, Joep van Deudekom en Viggo Waas besluiten om in datzelfde jaar mee te doen aan ‘De Camaretten’. Tot hun verbazing halen ze de finale, die ze – wederom tot hun verbazing – niet weten te winnen. Maar reden tot treuren is er niet, want dit is het begin van een grootse geschiedenis: NUHR is geboren en eenmalig zou het zeker niet zijn!

 

Het vierde lid
Tien jaar na de oprichting, in 1997, werd een vierde lid toegevoegd aan NUHR. Muzikant, acteur en cabaretier Eddie B. Wahr, vooral bekend als een van de grondleggers van muziektheatergroep Orkater, ging deel uitmaken van NUHR. Enkele jaren geleden was Eddie door zijn ziekte, leukemie, gedwongen tijdelijk verstek te laten gaan, maar sinds 2016 is hij weer helemaal terug en is NUHR weer compleet. In het theaterprogramma Draai het eens om, dat het afscheid van de groep leek in te luiden, werd deze ziekte indringend aan de orde gesteld.

 

Via NUHR naar radio en televisie
Voor de drie oprichters bleek NUHR ook het begin van een radio en televisiecarrière met een breed scala aan televisieprogramma’s. Zo waren Peter Heerschop en Viggo Waas regelmatig te zien bij Kopspijkers. Terwijl Joep van Deudekom op de achtergrond meewerkte aan het programma. Alledrie deden ze mee aan Mannen van een zekere leeftijd. Joep van Deudekom was een van de oprichters van Koefnoen, waarbij hij ook voor de schermen regelmatig te zien was. Daarnaast was Joep onder andere bij GIEL te horen met de Joep van Deudecolumn en te zien in programma’s als How Do They Do It, De Kwis en Het Instituut. Peter was onder andere vaste teamcaptain bij Ik hou van holland en Wat vindt Nederland en presentator van 24 uur met… . Ook Viggo was regelmatig op televisie te zien in onder andere Rozengeur & Wodka Lime en Gouden Bergen en speelde mee in de film Alles is liefde.

 

2017 – 30 jaar verder
Een jubileumjaar, zoals 2017 voor NUHR is, is het moment om terug te kijken. Dat is precies wat ze doen in ‘Alle 30 NUHR’. Ze kijken terug op de afgelopen 30 jaar, door hun 30 meest favoriete scènes uit deze jaren samen te voegen tot een nieuwe voorstelling. Het biedt de kijker een unieke kans om in één avond helemaal up-to-date te worden en de afgelopen dertig jaar in één keer in te halen.

 

Afscheidstour?
Na dertig jaar lijkt het einde van NUHR in beeld te zijn. Een jubileumvoorstelling als Alle 30 NUHR zou een perfecte afscheidstour zijn. En dat is het ook. Of niet? Gaat dit nog veel verder? Hoe ver dan? Nou, eerlijk gezegd hebben ze nog geen flauw idee. Grijp dus nu deze unieke kans om in één keer alle hoogtepunten van de afgelopen dertig jaar NUHR te zien.


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------

Cabaret

NUHR
€ 25,00
di 23 jan 2018 / 20:00 uur
NUHR
Alle 30 NUHR
lees verder »