Het beste van de Nederlandse Dans in Maastricht

 
DANSEZ PLAY ONTMOET SCHAU EXPLORE

 


 

Van 10 t/m 14 oktober vindt de 21e editie van het Festival Nederlandse Dansdagen plaats in Maastricht. Vijf dagen lang kunnen dansliefhebbers en professionals genieten van de Nederlandse dans in al haar verschijningsvormen. Een onvergetelijke ervaring! Het festival laat het beste van de Nederlandse dans van het afgelopen seizoen zien en programmeert een aantal bijzondere premières en previews. De voorstellingen, exposities, ontmoetingen en feesten zijn te beleven in de reguliere theaters van Maastricht, maar ook op bijzondere andere locaties in de stad. Op 15 augustus 2018 wordt het programma van het festival bekendgemaakt en start de kaartverkoop. Meer informatie »

 

Het festival selecteert het mooiste en beste werk van de grote Nederlandse dansgezelschappen en toont daarnaast werk van jonge makers en opkomende choreografen. Een caleidoscoop aan genres komen voorbij: van klassiek ballet tot urban dance en van avant-garde tot moderne dans. Jonge makers naast de gevestigde meester, maar ook dans voor een jong publiek, want voor families en kinderen is er een speciaal programma. Een bezoek aan het festival is een uitgelezen kans om samen te genieten van dans.

 

Tijdens het Gala van de Nederlandse Dans op 12 oktober worden de belangrijkste dansprijzen in Nederland, de Zwanen en de Prijzen van de Nederlandse Dansdagen, uitgereikt.

 


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------