Het Geluid Maastricht


voorstellingen overzicht van Het Geluid Maastricht en coproducties

 

3 voorstelling voor de prijs van 2! ( € 30,- )

 


Weltatem - Het Geluid & Nederlandse Reisopera

(tijdens festival Musica Sacra Maastricht)

 

Een fascinerende combinatie van een concert en een interactieve virtual reality-ervaring. Weltatem gaat over zang en de kracht van zingen. Het publiek krijgt tijdens de voorstelling een VR-bril op en speelt met het speciaal samengestelde TechTripkoor een actieve rol in de voorstelling, daarbij omringd door beeld en klank.

 

Met muziek van Richard Wagner Die Blumenmädchen uit Parsifal
Johannes Brahms Ein deutsches Requiem (selectie)
Damon Albarn Everyday Robots (arr. Simon Lenski).

i.s.m. de Nederlandse Reisopera en University of Twente

 


Het Kanaal - Muziektheater Transparant VZW & Het Geluid Maastricht

 

Op het strand bij Calais maakt een vluchteling zich klaar om het Kanaal over te zwemmen, zijn toekomst tegemoet. Op de krijtrotsen aan de overkant neemt een (transseksuele) vrouw afscheid van het leven; nog even en ze springt haar einde tegemoet. Tussen de twee ontstaat een verrassende dialoog: hun lot blijkt sterker verbonden dan gedacht.

 

De tekst van auteur Gaea Schoeters vindt zijn spiegel in een recent teruggevonden theatertekst van William Shakespeare, waarin de sheriff probeert de burgers van Londen tot rede te brengen die een groep recent aangekomen vluchtelingen willen lynchen. De gelijkenissen met de huidige tijd zijn frappant. Migratie is van alle tijden, onze primaire reactie erop ook. Elk organisme stoot af wat het vreemd is: de ‘strangers’ moeten weg.

 

Het Kanaal is zowel een hedendaagse tragedie als een met lichtheid uitgevoerd portret van enkele van de meest surreële paradoxen van onze tijd.

 


Kill the West in me, Kartini & Katini, two stories - 

Ensemble Gending, DoelenKwartet en Het Geluid Maastricht

 

Opruiende brieven van de in het kraambed gestorven Javaanse prinses Raden Adjeng Kartini (1879-1904) en vlijmscherpe teksten van de springlevende Indonesische schrijfster Ayu Utami (1968) zijn de uitgangspunten voor deze fonkelnieuwe muziektheatervoorstelling. Een bijzondere combinatie van Javaanse gamelan en westers strijkkwartet.

 

Sopraan Bernadeta Astari speelt prinses Kartini, actrice Romy Roelofsen een hedendaagse Javaanse werkster en bijna-naamgenoot Katini. Twee solisten met hun eigen métier, twee componisten met hun eigen taal, twee ensembles met hun eigen traditie, dat is het slagveld waarin de componisten orde scheppen, balancerend tussen verbluffende syntheses en onoverbrugbare tegenstellingen.

- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------

» Bestel hier

 

Meer informatie over de voorstellingen:

 

 

Opera

Muziektheater Transparant VZW & Het Geluid Maastricht
€ 14,00
zo 1 okt 2017 / 15:30 uur
Muziektheater Transparant VZW & Het Geluid Maastricht
Het Kanaal
lees verder »
Theater_

Ensemble Gending, DoelenKwartet en Het Geluid Maastricht
€ 16,00
wo 6 dec 2017 / 20:30 uur
Ensemble Gending, DoelenKwartet en Het Geluid Maastricht
Kill the West in me – Kartini & Katini, two stories
lees verder »
Weltatem

 

Weltatem - Het Geluid Maastricht en Nederlands Reisopera (tijdens Musica Sacra Maastricht)

za 16 & zo 17 september 2017 / door de dag heen op verschillende tijden bij te wonen / € 10,00 uur

lees verder »