Koning Huub Stapel opent Het Parcours in Maastricht

 

 


 

Maastricht, 21 augustus 2018 - Huub Stapel opent op geheel eigen wijze de 23ste editie van Het Parcours. De opening kan voor Stapel haast als een generale repetitie gezien worden, aangezien hij in oktober in de nieuwe productie van Toneelgroep Maastricht als Koning Learde nieuwe Papyruszaal opent. King Lear vormt samen met het concert Skrjabins Prometheus van philharmonie zuidnederland de ‘grand opening’ van de vernieuwde grote theaterzaal van Theater aan het Vrijthof.

 

Het Parcours 2018

Het Parcours beleeft op zondag 9 september alweer de drieëntwintigste editie. Om 12.00 uur zal op het hoofdpodium op de Markt de officiële openingshandeling uitgevoerd worden door niemand minder dan Huub Stapel. Tijdens Het Parcours 2018 geven de instellingen en organisaties van het Kultureel Overleg Maastricht (KOM), in het kader van ‘cultuur smaakt naar meer’ een amuse als smaakmaker voor hun programma van het komende seizoen. Op diverse podia en mooie plekjes in Maastricht zullen de optredens van deze theaters, toneelgezelschappen, musea en andere culturele instellingen die Maastricht rijk is, te bewonderen zijn. Naast professionals zullen ook verschillende amateurs uit de omgeving voor een variëteit aan cultuur zorgen. De toegang voor Het Parcours is gratis.

 

Koning Stapel
Dat Huub Stapel Het Parcours opent, is gerelateerd aan de productie King Lear van Toneelgroep Maastricht. Stapel zal vanaf oktober de titelrol spelen in deze klassieker. De sterrencast bestaat verder o.a. uit Wilfried de Jong als nar, Porgy Franssen en Sylvia Poorta.

De oude Koning Lear besluit zijn koninkrijk te verdelen onder zijn drie dochters. Hij daagt ze uit te bewijzen wie het meest van hem houdt. Zijn twee oudste dochters gaan tot het uiterste om bij hem in het gevlij te komen, maar zijn jongste dochter weigert halsstarrig aan deze wedstrijd mee te doen. In de giftige cocktail van woede, chaos en spijt waarin hij vervolgens verzinkt, raakt Koning Lear zijn dochters, zijn vrienden, zijn land, en uiteindelijk ook zichzelf kwijt. De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een grootse voorstelling te worden.

 

Openingsprogramma

De première van King Lear vindt plaats op zaterdag 6 oktober en is, samen met het openingsconcert Skrjabins Prometheus van philharmonie zuidnederland, onderdeel van de ‘grand opening’ van de nieuwe theaterzaal van Theater aan het Vrijthof. King Lear is maar liefst acht keer te zien in Maastricht. Een coproductie met Toneelgroep Maastricht, Theater aan het Vrijthof en Senf Theaterpartners.

 


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------

Theater_

Huub Stapel, Toneelgroep Maastricht en philharmonie zuidnederland
€ 0,00
zo 9 sep 2018 / 12:00 uur
Huub Stapel, Toneelgroep Maastricht en philharmonie zuidnederland
Het Parcours: Opening
lees verder »