Masterclass door awardwinnend regisseur Orpha Phelan

 
Theater aan het Vrijthof en Opera Zuid organiseren masterclass als introductie op Leonard Bersteins meesterwerk A Quiet Place.
 

In het kader van het Berstein-Centennial jaar 2018 brengt Opera Zuid Leonard Bersteins meesterwerk A Quiet Place na 30 jaar weer terug naar Maastricht. De regie is in handen van niemand minder dan prijswinnend duo Orpha Phelan en Madeleine Boyd. Speciaal voor deze bijzondere productie organiseren Theater aan het Vrijthof en Opera Zuid een Engelstalige masterclass door regisseur Orpha Phelan, intendant Waut Koeken en basbariton Huub Claessens. De masterclass is een mooie inhoudelijke introductie op Leonard Bersteins meesterwerk A Quiet Place en vindt plaats op woensdag 31 oktober 2018 om 10.30 uur in de Bovenzaal van Theater aan het Vrijthof.

 

Masterclass A Quiet Place / werktheater Opera Zuid

Na het grote succes van de masterclasses rond de Opera Zuid-producties Werther en Un Ballo in Maschera vorig seizoen, kunt u ook dit seizoen weer genieten van de speciale masterclasses van Opera Zuid. Professionals uit deze opera’s nemen u, samen met jonge zangers, dirigenten en andere creatievelingen, mee in de bijzondere productie van A Quiet Place. In de intimiteit van de Bovenzaal van het Theater aan het Vrijthof krijgt u, onder het genot van een kopje koffie/thee en vlaai, deze unieke kans om het creatieve proces van dichtbij te ervaren.

 

Regisseur Orpha Phelan neemt u, aan de hand van de decormaquette, kostuumschetsen en -ontwerpen, inspiratiebeelden en videofragmenten, mee in de wereld achter Leonard Bernsteins unieke opera A Quiet Place. Ze vertelt over het verhaal, de achtergronden en de ontstaansgeschiedenis van het werk, over de invloeden van de broadway-musical, de choreografie en haar eigen lezing en regieconcept van het werk. Daarnaast vertelt ook de vermaarde Limburgse basbariton Huub Claessens, die 30 jaar geleden debuteerde als ‘Young Sam’ in A Quiet Place en nu de hoofdrol van ‘Old Sam’ zal vertolken - hetzelfde personage, 30 jaar ouder - over deze uitdagende en emotioneel erg confronterende rol, en over zijn muzikale ervaringen met Bernstein en met de jazz-invloeden in diens werk. Intendant Waut Koeken leidt in en modereert, en zorgt voor gelegenheid tot het stellen van vragen.

 


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------