Michel Sluysmans genomineerd voor Gouden Kalf 


Maastricht, 7 september 2017

 

Afgelopen weekend heeft het Nederlands Film Festival de Gouden Kalveren-nominaties bekendgemaakt. Kanshebbers waren films die hun première beleefden tussen 1 juni 2016 en 15 juli 2017.  Artistiek leider van Toneelgroep Maastricht Michel Sluysmans is genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie 'Beste Mannelijke Bijrol' in de film Riphagen van Pieter Kuijpers. Naast Michel zijn in deze categorie genomineerd Mohammed Azaay in de film 'Layla M.' en Johan Leysen in de film 'Waldstille'.

 

Regisseur Pieter Kuijpers is met de film Riphagen genomineerd voor vier Gouden Kalveren. De film van de Tegelse regisseur dingt mee in de categorieën beste filmmuziek, beste production design, beste vrouwelijke bijrol en beste mannelijke bijrol.

 

De nominaties en winnaars van de Gouden Kalveren in de categorieën Speelfilm en Lange Documentaire worden sinds 2015 bepaald volgens het Academy-model. Net zoals bij de Oscars (VS), de BAFTA's (VK), de Césars (Frankrijk) en de Lola's (Duitsland) zijn het de filmprofessionals zelf die de winnaars van de grote Nederlandse filmprijzen kiezen. De stemgerechtigden bestaan uit leden van de Dutch Academy For Film (DAFF), Gouden Kalf-winnaars en Nederlandse winnaars van hoofdprijzen van A-filmfestivals. Dit jaar hebben 368 vakgenoten zich geregistreerd als stemmer.  

 

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg Utrecht op vrijdag 29 september, de slotavond van het Nederlands Film Festival. Het L’OR Gouden Kalveren Gala is vanaf 19:30 uur live te volgen via een stream op filmfestival.nl.   

 

Door deze nominatie kan helaas de voorstelling van Brieven uit Genua op vrijdag 29 september niet doorgaan.

 

Voorstellingen van Toneelgroep Maastricht aankomend seizoen zijn:

 

» Brieven uit Genua

» Ich bau dir ein Schloss

» La Superba


 
- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------
Stephan Vanfleteren

Foto: Stephan Vanfleteren