Damsma en De Groot gastspreker bij dansvoorstelling over krachtige vrouwen  

 

 

Maastricht, 31 oktober 2017 –Op 3 november is de krachtige dansvoorstelling The Bold, The Bound & The Brittle te zien in AINSI. De voorstelling begint met een ontboezeming over vrouwen, macht en kwetsbaarheid door toonaangevende vrouwelijke gastsprekers uit eigen stad. De Maastrichtse sprekers zijn bekend: niemand minder dan wethouder Mieke Damsma en kwartiermaker Public Affairs bij Universiteit Maastricht, Jacqueline de Groot zullen het publiek toespreken.

 

Toonaangevende gastsprekers uit Maastricht

Voorafgaand aan The Bold, The Bound & The Brittle zullen twee topvrouwen uit eigen stad een speech geven.Mieke Damsma heeft dwars door moeilijke portefeuilles heen als wethouder in Maastricht haar vrouwelijke bestuursstijl gezocht en gevonden. In december start ze als burgemeester in Drenthe. De tweede spreker is Jacqueline de Groot, kwartiermaker Public Affairs bij de Universiteit Maastricht. Zij zal spreken over haar vroegere pioniersrol in het opbouwen van een Limburgkantoor in Brussel, over het alleenstaand moederschap, het zoeken naar een gezonde balans tussen werk en privé en het vinden van verbinding met je omgeving.

 

Krachtige dans over kwetsbare powervrouwen

In The Bold, The Bound & The Brittle wordt met ongeremde dans en onverwachte muziek een portret van de huidige tijd gemaakt. Twee krachtige vrouwen spelen hun persoonlijke, vernielzuchtige, comfortabele en erotische momenten uit tot ze overbodig zijn. De strijd tussen het broze en het obscene laten zij achter zich. Wat overblijft, is louter kwetsbaarheid.

 

“Met dit verrassende duet laat The Bold, the Bound and the Brittle op overtuigende wijze zien wat Kostic en haar danseressen toevoegen aan het danslandschap.” Theaterkrant ☆☆☆☆

 

SURPLUS programma

Naast de gastsprekers is er in samenwerking met studenten en alumni van iArts (interdisciplinary Arts) rond de voorstelling een expositie ontwikkeld. Deze past binnen het SURPLUS programma van Theater aan het Vrijthof en iArts, een intensieve en internationale driejarige bachelorstudie, die opleidt tot kritisch en geëngageerd kunstenaarschap. In de vorm van een interview zal Camila de Freitas (student) om 19.30 uur (voorafgaand aan de voorstelling) meer informatie geven over de iArts expositie en Jelena Kostic (choreografie en concept The Bold, The Bound & The Brittle) over de voorstelling.

 


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------

Dans

Jelena Kostić
€ 14,00
vr 3 nov 2017 / 20:30 uur
Jelena Kostić
The Bold, The Bound & The Brittle
lees verder »