Parcours 2016: opening cultureel seizoen Maastricht

 

Zondag 11 september. Parcours opent theaterseizoen in sfeervol Maastricht!

 


 

De eenentwintigste editie van Het Parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht, vindt dit jaar plaats op zondag 11 september van 12.00-19.00 uur.

 

Tijdens Het Parcours geven theaters, toneelgezelschappen, musea en andere culturele instellingen een voorproefje van hun programma voor het komende seizoen. Op diverse podia en mooie plekjes in Maastricht geven amateurs en professionals dan sprankelende optredens en organiseren een variëteit aan activiteiten.

 

Editie 2016

In de editie van 2016 met als thema ‘Jaar van de Dialecten’ worden een aantal innovaties in Het Parcours doorgevoerd. Zo is er voor een nieuw ‘parcours’ gekozen, een route die vanaf het Theater aan het Vrijthof via de Markt, Mosae Forum en de Boschstraat leidt naar de nieuwe culturele hotspot van Maastricht: het Sphinxkwartier met Lumière, de Muziekgieterij, Bureau Europa en Pathé. Bezoekers worden vanaf de opening van Het Parcours in het Theater aan het Vrijthof meegenomen via een aantal ‘culturele amuses’ langs de route in Entre-Deux, op de Markt en Boschstraat richting de Timmerfabriek/ Landbouwbelang eindigend in het Bassin.

 

De invulling van het programma wordt vormgegeven langs drie lijnen. Het verbinden van verschillende bevolkingsgroepen (Community Arts), het bieden van een podium aan Jong talent en het verhogen van de kwaliteit door selectie van amateurdeelnemers. Zij zullen worden uitgedaagd en geïnspireerd om cross-overs te realiseren en zich te verhouden tot het `Jaar van de Dialecten`.

 

Tijdens Het Parcours wordt tevens aandacht gevraagd voor duurzame mobiliteit met Het Parcours Autoloos in opdracht van de gemeente Maastricht en is er een samenwerking met Nationale Monumentendag.

 

Op de hoogte blijven van het programma?

 

Houdt dan de social media kanalen van Het Parcours, VVV/Maastricht-Marketing en deze website in de gaten!

 

TOEGANG IS GRATIS!

 

Bekijk hier het volledige programma van het Parcours 2016 en lees hier de speciale Parcourskrant.

 


 

Programmering in Theater aan het Vrijthof tijdens Het Parcours:

 

Papyruszaal:

12.00 – 12.30 uur  - philharmonie zuidnederland en Toneelgroep Maastricht

14.00 – 14.30 uur  - Kon. Zangvereniging Mastreechter Staar

16.00 – 16.30 uur  - ’t Mestreechs Volleks Tejater

Souterrainfoyer (Comedy Kelder):

13.00 - 13.30 uur - OLDENOSBORN (GEANNULLEERD ivm ziekte) 

15.00 – 15.30 uur  - Herman in een bakje Geitenkwark

17.00 – 17.30 uur  - Enzo Kok

 

Bovenzaal:

13.00 uur      - Buurttheater Mariaberg

14.00 uur      - Buurttheater Mariaberg

15.00 uur      - Buurttheater Mariaberg

16.00 uur      - Buurttheater Mariaberg

 


 

- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------