“Sporen van theater”

 

Project Theaterherinneringen in de AINSI-foyer

 


 

Jenneke van der Weijden en Gertha Sijbers werken in de foyer van de AINSI aan een installatie gebaseerd op theaterherinneringen. Hun uitgangspunt is het archief van Theater aan het Vrijthof, waarin de papieren sporen van 25 jaar theater terug zijn te vinden. Daarnaast geven ze ook de herinneringen van de theaterbezoekers een plek. Volg het project via hun weblog, waarop ook te lezen is op welke dagen u kunt langskomen in AINSI om te 'bladeren' door de reeds verzamelde herinneringen.  

 

Wat is uw meest indrukwekkende theaterherinnering ooit?

Wat is de mooiste/meest memorabele voorstelling die u heeft

gezien in Theater aan het Vrijthof of in de AINSI?

Wat is het eerste toneelstuk dat u hebt gezien en wat is uw favoriete theaterstuk?

 

Een kleine greep uit de inzendingen:

"Mijn eerste kennismaking met het theater is van lang geleden. We hadden allemaal onze mooiste kleren aangetrokken en gingen naar een voorstelling van Toon Hermans. Ik herinner het me nog zo goed omdat ik vond dat mijn stoel niet lekker zat. Pas in de pauze kwam ik erachter kwam dat mijn sjieke rokje vastzat in mijn onderbroek..."

 

"Ik ging vroeger nooit naar het theater. Pas sinds een paar jaar, sinds mijn vrouw er niet meer is. Ik wil niet elke avond in mijn eentje voor de televisie zitten... Ik vind het theater geweldig! Vorig jaar ben ik wel naar 20 voorstellingen geweest."

 

Heeft u herinneringen aan het theater die u wil delen en laten opnemen in de installatie? Dat kan! Stuur uw herinnering naar sporen.jwgs@gmail.com of schrijf uw herinneringen op en stuur deze per post naar:

 

Jenneke van der Weijden en Gertha Sijbers

Atelier du Souvenir

Lage Kanaaldijk 112 C2

6212 NA Maastricht

 


 

Op zondag 20 maart 2016 wordt er om 15.00 uur in AINSI een 'sneak preview-finissage' gegeven.

Een 'rondleiding' verzamelen, waarbij iedereen van harte welkom is!

 


 

- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------