Lawaai maken voor stille armoede!


De Quiet Community Maastricht geeft samen met ambassadeur en deelnemer Theater aan het Vrijthof de aftrap voor de Quiet Community Maastricht op de internationale dag van de armoede.

 Op 17 oktober 2017, een speciale dag - de internationale dag van de armoede, wordt de Quiet Community landelijk vanuit Tilburg uitgebreid met 3 steden; Den Bosch, Groningen én Maastricht. Quiet wil armoede onder de aandacht brengen én verzachten. Dit is één doelstelling van de Quiet Community, tegelijkertijd wil de Quiet Community mensen stimuleren hun mogelijkheden en talenten te (her)ontdekken en te benutten (empowerment). Met als doel dat de members zoveel mogelijk invloed krijgen op hun eigen situatie. Mensen komen in een andere omgeving, krijgen het gevoel weer ergens bij te horen. Het feit dat op voorhand geen tegenprestaties worden gevraagd, stimuleert om zelf iets bij te dragen. Samen en in nieuwe netwerken “Halen, brengen én delen”. Het logisch gevolg van Quiet is dat we mensen in hun kracht laten komen, in plaats van mensen in hun kracht zetten.


Lancering Quiet Community Maastricht op 17 oktober 2017 in Theater aan het Vrijthof

Theater aan het Vrijthof, ambassadeur en deelnemer aan Quiet Community Maastricht, is trots samen met Quiet Community Maastricht de aftrap te mogen verzorgen voor deze andere manier van omgaan met armoedeverzachting en –bewustwording. “Theater en cultuur moet voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom stellen we aan de Quiet Community Maastricht toegangskaarten voor diverse voorstellingen ter beschikking. Het mooie aan het initiatief is, is dat de leden van de Quiet Community Maastricht zelf een interessevoorkeur kunnen aangeven – waardoor er een juiste match kan worden gevonden tussen leden en soort voorstelling.” aldus Jean Boelen, directeur van Theater aan het Vrijthof. In een luchtig programma vanaf 14.00 uur maken members, sponsoren, deelnemers, ambassadeurs en collega-organisaties op 17 oktober kennis met de Quiet Community Maastricht én met elkaar en ondersteunen zo de landelijke aftrap van de Quiet Community Nederland. Paul ’t Lam zal de bezoekers door het programma leiden en ons leren ‘lawaai te maken voor stille armoede’…


Aanmelden lancering Quiet Community Maastricht op 17 oktober

U kunt zich nog aanmelden voor deze lancering in Theater aan het Vrijthof. De toegang is gratis. Aanmelden kan via maastricht@quiet.nl.


Programma 17 oktober

14:00 uur        Inloop en kennismaking met bestuur en team van de Quiet Community Maastricht

14:40 uur        Opening door dagvoorzitter Paul ’t Lam “hoe je lawaai maakt voor stille armoede”

14.45 uur        Buurttheater Mariaberg speelt een korte scene uit hun succesvolle theatervoorstelling: “SJÖLD”

15.00 uur        Gesprekken met 3 gasten onder leiding van Paul ’t Lam

15:40 uur        Officiële start Quiet Community Maastricht met overhandigen cheque en verbinding met Quiet 500 Tilburg

15:55 uur        Borrel met hapjes van Athos EetMaaktDoet en met muziek van Louis van den Bongaert

16:45 uur        Einde


Meer informatie over de Quiet Community Maastricht:

www.quiet.nl/maastricht en www.facebook.com/QuietMaastricht

 


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------