Succesvolle King Lear zet toneelstad Maastricht nogmaals op de kaart

Landelijk ruim 27.000 enthousiaste bezoekers voor theaterklassieker

 


 

Maastricht, 17 december 2018 – Theaterklassieker King Lear van Toneelgroep Maastricht was een ongekend succes. Op 6 oktober werd de landelijke tour van King Lear afgetrapt tijdens de feestelijke heropening van de vernieuwde Papyruszaal van Theater aan het Vrijthof. Wat volgde waren volle theaterzalen door het hele land én lovende recensies en publieksreacties. Afgelopen week kwam de tour in thuisstad Maastricht ten einde. Het is het perfecte moment om terug te kijken op deze succesvolle voorstelling.

Groot succes met recordaantal tickets in thuisstad Maastricht

King Lear was vanaf het openingsweekend in oktober maar liefst tien keer in Maastricht te zien. Voor het eerst was een theaterklassieker van dergelijke statuur zo vaak in Theater aan het Vrijthof te zien. ‘De voortekenen waren goed, maar het blijft een gok. Achteraf was het de juiste keuze en werd het een groot succes!’ aldus theaterdirecteur Jean Boelen. ‘In totaal hebben ruim 5.500 mensen deze voorstelling in Maastricht bezocht. Een ongekend aantal, dat onderstreept dat het theaterpubliek in Maastricht en de regio Zuid-Limburg een enorm potentieel heeft.’ Het succes sluit aan bij de stijgende publieksaantallen binnen het genre in Theater aan het Vrijthof. King Lear sloeg ook aan buiten Maastricht. Tijdens de hele tour zagen maar liefst 27.000 mensen hoe Huub Stapel de rol van King Lear vertolkte.

 

Lovende reacties voor theaterklassieker King Lear van Toneelgroep Maastricht

Dat de voorstelling in de smaak viel bij het publiek blijkt niet alleen uit het hoge bezoekersaantal. De reacties van de pers en het publiek mogen er immers ook zijn: ‘Een voorstelling van een zeldzaam hoge kwaliteit.’ en ‘Voor Stapel was het de eerste keer dat hij zich aan Shakespeare waagde. (…) Toch is de keuze voor Stapel een gouden greep: hij speelt de psychische ontrafeling van de warme, licht ontvlambare koning subtiel en doordringend met veel precisiewerk.’ schreven de kranten na de première van King Lear in de vernieuwde Papyruszaal. Ook het publiek deelde dit enthousiasme: ‘Geweldige voorstelling… mijn vader en ik hebben genoten in Groningen. Veel plezier in Carré!’ en ‘Top! Genoten! Wat een cast, echt aan te bevelen!’ waren enkele van de lovende reacties die op Facebook voorbijkwamen.

 

Toneelstad Maastricht landelijk op de kaart

Na het succesvolle begin werd de voorstelling bijgeboekt in Koninklijk Theater Carré. Het was de eerste keer dat een voorstelling van Toneelgroep Maastricht hier te zien was. Dat de voorstelling in het hele land door zoveel mensen werd bezocht en bejubeld maakt nogmaals de status van Maastricht als belangrijke toneelstad duidelijk.

 


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------