Wij feliciteren Het Nationale Ballet

 

Eerste soliste Igone de Jongh benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

 Zaterdagavond 10 december is Igone de Jongh benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ze staat bekend als een van de jongste eerste solisten van Het Nationale Ballet en verreweg de bekendste ballerina van haar generatie.


Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan reikte de Koninklijke onderscheiding uit op het podium van Nationale Opera & Ballet, direct na afloop van de première van de balletklassieker Coppelia door Het Nationale Ballet.

De Orde van de Nederlandse Leeuw is een van de oudste en hoogste civiele (ridder)orden in Nederland. De Jongh kwam in aanmerking voor een onderscheiding in deze orde door het verrichten van bijzondere verdiensten van zeer uitzonderlijke aard voor de samenleving en buitengewone bekwaamheid in kunsten. Met haar glansrijke danscarrière heeft ze een grote bijdrage aan de Nederlandse dans geleverd.

 

Igone de Jongh heeft in het verleden meerdere malen met Het Nationale Ballet in Maastricht gedanst. Zaterdag 13 mei danst Het Nationale Ballet het prachtige Best of Balanchine

‘Een mooiere hommage aan "Mr. B." is amper voorstelbaar.' De Telegraaf ★★★★★

 

In oktober 2016 heeft Igone de Jongh tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht de ‘Gouden Zwaan’ in ontvangst mogen nemen. 

 


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------