Theater aan het Vrijthof organiseert Shakespeare-avond bij razendsnelle komedie van HNT

 

37 stukken 1834 personages in 1 voorstelling, afgeblust met ‘Shakesbeer’

 

Maastricht, 14 november 2017 –  Alle stukken van Shakespeare in één avond op het podium. De grappigste opfriscursus en de snelste introductie op ‘s werelds grootste theaterschrijver. Naar aanleiding van de komische voorstelling ‘Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)’ organiseert Theater aan het Vrijthof samen met Het Nationale Theater op maandag 27 november een hilarische Shakespeare-avond, compleet met inleiding, Shakespeare-quiz, dolkomische slapstickvoorstelling, Shakesbeer en een nagesprek met regisseur Theu Boermans na de voorstelling.


37 klassiekers in een moordtempo!

Wat is er nodig om het verzamelde werk van William Shakespeare op het podium te brengen? Niet veel meer dan drie mannen en wat attributen! Alle 37 avondvullende stukken – met in totaal 1834 personages – zijn lichtjes ingekort, met de perfecte theateravond als resultaat. Van Romeo en Julia tot Hamlet, van As you like it tot De storm, van Midzomernachtdroom tot Wintersprookje; alles komt aan bod. In de regie van de uit Limburg afkomstige Theu Boermans brengen Vincent Linthorst, Bram Suijker en Maarten Wansink alle Shakespeares personages tot leven. Een razende komedie in de allerbeste slapstick-traditie.  

 

Shakespeare aan het Vrijthof

Speciaal voor de voorstelling ‘Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)’ organiseert Theater aan het Vrijthof in samenwerking met Het Nationale Theater een speciale Shakespeare-avond: ‘Shakespeare aan het Vrijthof’. “Het is een komedie die iedereen gezien moet hebben en geschikt is voor iedereen die van Shakespeare, theater of humor houdt”, aldus Jean Boelen van Theater aan het Vrijthof. “We zijn razend enthousiast over deze productie die Het Nationale Theater naar Maastricht brengt. In de huidige vluchtige maatschappij is een betere en snellere stoomcursus Shakespeare niet te vinden. Als randprogramma rondom deze voorstelling organiseren we een inleiding met Shakespeare-quiz, is er speciaal Shakesbeer te bestellen en is er voor de geïnteresseerden na de voorstelling een nagesprek met regisseur Theu Boermans.”

 

Shakesbeer
Om deze komische avond af te blussen, kan het publiek de avond van de voorstelling Shakesbeer bestellen, een biertje dat speciaal voor deze voorstelling gebrouwen is door Brouwerij Scheveningen. Het is een kruidig, blond biertje, met een mix van verschillende smaken, net zoals Shakespeare zelf. Het alcoholpercentage van 5,2 procent verwijst naar de leeftijd waarop ’s werelds grootste theaterschrijver overleed. Een bier met nét wat meer diepgang dan een normaal pilsje. ‘To beer or not to beer, that is the question’.

 

Maarten Wansink neemt de rol van Jappe Claes over.

Acteur Maarten Wansink is - naast Vincent Linthorst en Bram Suijker – vanaf november 2017 te zien in de voorstelling 'Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)' van Het Nationale Theater. Hij neemt de rol over van Jappe Claes, die recentelijk is teruggetreden uit het ensemble van Het Nationale Theater. Maarten Wansink (1957) speelde afgelopen periode in de musical Soldaat van Oranje, Kabaal, maar ook de schoonvader van Johan Cruijff in de dramaserie van de VPRO. Hij speelde voor diverse gezelschappen zoals Toneelgroep Amsterdam, De Blauwe Maandag Compagnie, Het Nationale Toneel, NT Gent, Ulrike Quade Compagnie en toneelgroep Jan Vos. Voor film en tv werkte hij mee aan o.a. Najib en Julia, Mijn Dochter en Ik, De Club van Lelijke Kinderen, Medea en Titaantjes. Daarnaast geeft hij les aan diverse opleidingen en regisseert toneel en cabaret.

 

Bram Suijker genomineerd voor de Piket Kunstprijzen 2017!

Acteur Bram Suijker is genomineerd voor de Piket Kunstprijzen 2017. De Piket Kunstprijzen kennen drie vaste onderdelen: een prijs voor schilderkunst, toneel en dans. De prijzen zijn bestemd voor professionele jonge, veelbelovende kunstenaars in elk van deze disciplines – voor alle drie één.

Ga naar video Bram Suijker / Piket Kunstprijzen 2017

 

Frederik Hendrik Piket (1927-2011) was een grote liefhebber van de kunsten. Hij bouwde een grote collectie van met name Nederlandse kunst op. Na zijn overlijden in 2011 werd deze collectie geveild. In dat jaar werd ook de Stichting mr F.H. Piket opgericht. De prijzen die sinds november 2014 jaarlijks worden uitgereikt zijn voor hem de gedroomde nalatenschap: ze stimuleren jonge kunstenaars op persoonlijke wijze en zijn van blijvende betekenis voor het culturele klimaat van Den Haag.


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------

©Bart Grietens


Theater_

Het Nationale Theater
€ 22,50
ma 27 nov 2017 / 20:00 uur
Het Nationale Theater
Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)
lees verder »