Theater in Ontwikkeling

 

Nieuw seizoen is begonnen

U merkt er misschien nog niet zoveel van, onze zaaldeuren zijn veelal gesloten ivm de verbouwing die nog steeds gaande is, maar het theaterseizoen is begonnen.

Zondag 10 september tijdens Het Parcours gaven we op diverse podia in de stad acte de presence en afgelopen weekend presenteerden we alweer de 35e editie van Musica Sacra Maastricht. Van De Lambert tot op de Groene Loper, van de Gashouder tot in de AINSI en in zowat alle tussenliggende kerken hadden we om en nabij 80 concerten en optredens geprogrammeerd. Het begon onstuimig herfstachtig donderdagavond buiten op de Groene Loper, maar eindigde na een heerlijke nazomerse dag zondagavond in onze eigen Papyruszaal.

Onze eigen zaaldeuren blijven nog even dicht maar op locatie wordt er volop gespeeld. Zo brengt Toneelgroep Maastricht volgende week Brieven uit Genua in haar eigen Bordenhal, presenteert Jazz Maastricht een EUJazz Night in AINSI en starten wij met een eerste Engelstalig toneelstuk 4.48 Psychosis door NTGent ook in AINSI. 

 

Verbouwing

Eind mei zijn de verbouwingswerkzaamheden gestart. De hele zomer lang is er gewerkt aan nieuwe kleedkamers, toiletten, douches en een foyer voor onze bezoekende artiesten. Ook de publiekstoiletgroepen in het souterrain kregen een makeover en zijn inmiddels zo goed als gereed. Het zal u straks opvallen dat we aan beide zijdes onder aan de trappen zowel dames als heren toiletten hebben.

Volgende week vrijdag (29 sept) zal alles klaar moeten zijn om eindelijk weer onze theaterdeuren te kunnen openen voor zowel philharmonie zuidnederland als voor u, hooggeëerd publiek. Dat wordt nog even doorpakken, maar we snakken ernaar om de deuren open te gooien en u weer te mogen verwelkomen.

Volgende zomer verbouwen we verder en worden de zaalakoestiek en de theaterstoelen onder handen genomen.

 

Ondertussen

Ondertussen hebben we een bezoek gebracht aan Steinway & Sons in Hamburg. Ook onze concertvleugels zijn aan vernieuwing toe. De bekende concertpianist Hannes Minnaar hadden we uitgenodigd om mee te gaan en proef te spelen.

Na de nodige prachtig uitgevoerde recitals, viel zijn/onze keuze op een mooie nieuwe Steinway D die in oktober geleverd wordt.

Een kleinere Steinway C ten behoeve van onze Bovenzaal kan pas in januari geleverd worden omdat een conservatorium uit China ons juist vóór was en 200 exemplaren (!) bestelde om naar China te laten verschepen.

 

Ook hebben we gedurende de zomer met een klein maar goed uitgebalanceerd team een rondgang gemaakt langs een aantal wijnleveranciers. Bubbels, wit, rosé en rood rolden over de tong om geproefd, beoordeeld en vergeleken te worden. Geen eenvoudige, er zitten hier in Maastricht en omgeving bijzonder goede wijnhandelaren, wel een aangename opgave. Uiteindelijk, na nog een paar glazen herproeven, hebben we een uitgebalanceerde keuze kunnen maken en schenken wij vanaf volgende week prachtige wijnen van Goessens, Professionals in wine.

 

En om het bestellen te versnellen, kunt u nu (contactloos) pinnen aan onze barren in het Theatercafé en in de souterrainfoyer.

Dus Pinnen, ja graag!

 

Internationals

Om alle internationals die deze stad inmiddels rijk is (meer dan 20.000) te bedienen, presenteren we een uitgebreid language no problem-programma, met name dans, muziek, taalloze voorstellingen. Dit seizoen voor het eerst –als een soort van pilot- hebben we een 4-tal Engelstalige toneelstukken geprogrammeerd.

Eveneens een pilot is Let’s Catch Up, een samenwerking tussen Holland Expat Center South, Knowledge Center for International Staff (Universiteit Maastricht), Centre Céramique, Theater aan het Vrijthof, Lumière Cinema en Bonnefantenmuseum. Het betreft een maandelijks infotainment programma op wisselende lokatie, in het Engels en toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is. Wel graag even aanmelden: http://www.hollandexpatcenter.com/events/Let-s-Catch-Up--1st-edition-.html?id=6128

De pilot-edities vinden plaats op donderdag 28 september, 26 oktober en 30 november. Bij voldoende belangstelling gaan we structureel door vanaf januari.

 

 

Volgt u ons al via Facebook en Twitter? Dagelijks leuke nieuwtjes, wetenswaardigheden en regelmatig actuele acties.

 

 
- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------