Theaterthriller ‘Judas’ gebaseerd op het boek van Astrid Holleeder op de planken


De kaartverkoop in Theater aan het Vrijthof start donderdag 8 maart


BESTEL KAARTEN:


Maastricht, 8 maart - De rechtszaak tegen topcrimineel Willem Holleeder wordt het proces van eeuw genoemd. Eén van de belangrijkste getuigen is zijn zus Astrid Holleeder. In 2016 vertelde zij haar aangrijpend verhaal in haar boek Judas. Het boek (best verkochte boek van 2016) bleek al heel snel een bestseller. Maar liefst 80.000 exemplaren werden verkocht in één dag. En tot nu toe zijn dat er 500.000. Dit persoonlijk relaas vormt de basis voor de psychologisch theaterthriller Judas over angst, moed en verraad. De voorstellingen zijn in Maastricht te zien op woensdag 23 en donderdag 24 januari 2019. De kaartverkoop start donderdag 8 maart 2018.

 

‘Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.’

Durf jij iemand te verraden als je weet dat het je leven kost? Als het familie is? Je broer?

Bijna niemand wist dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, en zelfs zijn eigen moeder Stien ontkwamen niet aan zijn despotische gedrag. Omdat ze vinden dat dit moet stoppen besluiten zijn zussen Astrid en Sonja Holleeder in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk houdt: ze staan op tegen hun broer Willem. Met gevaar voor eigen leven verraden ze de gevaarlijkste crimineel van ons land en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Door zich als vertrouweling van haar broer op te stellen kon Astrid twee jaar lang hun gesprekken in het geheim opnemen. Met maar één doel: hem levenslang geven.

 

Het boek Judas is een verbijsterende familiekroniek

In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar onthullende verhaal op. Als een soort testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Vanuit de gevangenis heeft haar broer haar liquidatie al geregeld, op haar hoofd staat een prijs van 35 duizend euro. Judas is een verbijsterende familiekroniek waarin ze een zeer onthutsend portret schetst van het gezin waarin ze opgroeit en de dagelijkse angst waarmee ze leven. Het is een fascinerend verslag van een vrouw die zich uiteindelijk verzet tegen haar angst en haar eigen broer verraadt.

  

Psychologische theatertriller Judas vertelt bloedstollend verhaal vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders

Vanaf september 2018 is Judas ook te zien in het theater. De psychologische theatertriller wordt verteld vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders: Willems moeder, zijn twee zussen, en een nichtje. Op een indringende manier wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder de agressie van deze man en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar. Deze aangrijpende voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren.

 

Theater geeft een reflectie op de thema’s en de onderwerpen die zich afspelen in onze maatschappij in een theatrale vorm. Judas is een heel actueel onderwerp en de thematiek is heel herkenbaar.

 

“Ieder land heeft wel zijn eigen Willem Holleeder,

maar nergens heeft men een Astrid Holleeder”


Oscar Van Gelderen (Uitgeverij Lebowski)

 


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------