Datumloze dagen met Tom Jansen terug in Maastricht.

 

22 februari in AINSI Maastricht te zien.


 

De schrijver Jeroen Brouwers viert dit jaar zijn 75 jarige verjaardag. Daarom gaat acteur Tom Jansen met de voorstelling Datumloze dagen verschillende theaters in Nederland en Vlaanderen af. Het publiek kan volop genieten van een topklasse acteur en met een sterke tekst van Brouwers. 

 

Jeroen Brouwers’ woorden buitelen over elkaar, zoeken naar aandacht, genegenheid, liefde. Steeds is het taal, ritme, magie. De man laat gevoelige snaren trillen, huilt, loopt z’n pik achterna en schaamt zich. Als de wandeling na anderhalf uur stilvalt, is het onduidelijk waar Tom Jansen ophield en Jeroen Brouwers begon. Een zucht, een ademtocht van anderhalf uur.

 

Deze voorstelling maakt gebruik van dezelfde tekst als de voorstelling in 2008/2009 bij Het Vervolg, in regie van Leon van der Sanden, geschreven voor Roef Ragas en gespeeld door Tom Jansen.

 

Tom Jansen (1945) heeft een achtergrond met Maastricht want in de jaren '60 volgde hij een opleiding aan de Toneelacademie Maastricht en was lid van diverse toneelgroepen. Later gaf Jansen enige tijd les aan de Theaterschool in Amsterdam en was er artistiek directeur. Bij het grote publiek is Jansen vooral bekend van rollen in Filmpje! van Paul de Leeuw en de politieserie Spangen. In 1996 kreeg hij een Gouden Kalf-nominatie voor zijn rol in de film Marrakech.  In 2011 heeft hij de rol van de oudere Ramses Shaffy gespeelt in de musical Ramses.

 

 


Recensies


“Het is in ieder geval Brouwers die doorklinkt, blijft klinken, ook als het licht al lang uit is.“- 
NRC Handelsblad

 

“Publiek, wees verheugd! Datumloze dagen met Tom Jansen staat weer op de planken” – Theaterkrant.nl 

 


Theater_

Een zucht, een ademtocht van anderhalf uur.
€ 16,00
wo 22 feb 2017 / 20:30 uur
Tom Jansen
Datumloze dagen
lees verder »
- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------