Toneelgroep Maastricht presenteert La Superba 

 

Artistiek leider Servé Hermans regisseert La Superba, Ilja Leonard Pfeijffers adembenemende lofzang op de stad Genua. Een muzikale voorstelling over migranten die op zoek zijn naar een mooier en beter leven in de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers. De hoofdrollen worden gespeeld door Wim Opbrouck en Angela Schijf. De première vindt plaats op zondag 4 maart 2018 in Theater aan het Vrijthof in Maastricht. La Superba is van 27 februari t/m 9 juni 2018 te zien in Nederland en België.


La Superba

Een schrijver uit het Westen is neergestreken in Genua. Hopeloos verliefd is hij op het mooiste meisje van Genua dat werkt in de Bar met de Spiegels. Als hij op een avond een vrouwenbeen vindt, begint een lange tocht door de labyrintische stegen van de stad die een scala aan bewoners herbergt. De Afrikaanse rozenverkoper, de Senegalese illegaal, de schrijver uit het Westen, zelfs het mooiste meisje van Genua, er is één ding wat hen bindt. Allen hebben het onuitputtelijke verlangen naar een mooier en beter leven. En voor allen is dit verlangen een fantasie waar ze in verdwalen.

 

Artistiek leider Servé Hermans

Servé Hermans is sinds januari 2015 samen met Michel Sluysmans artistiek leider van Toneelgroep Maastricht. Zij verankeren het gezelschap in het Limburgse land en richten van daaruit een blik op de veranderende wereld. Dit vertaalt zich in warme en muzikale voorstellingen over mensen met wie wij ons kunnen identificeren. Hermans is als regisseur maatschappelijk geëngageerd. Hij heeft een voorliefde voor voorstellingen met beeldende ensceneringen en veel acteurs. Muziek speelt een grote rol in al zijn producties. Voor Toneelgroep Maastricht regisseerde hij o.a. Othello, Eyes wide Shut en de publiekshit Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal. In seizoen 2017-2018 speelde hij mee in Brieven uit Genua, in een regie van Michel Sluysmans.

 

Schrijvers en cast

Ilja Leonard Pfeijffer won met zijn roman La Superba de Libris Literatuurprijs 2014. In seizoen 2016- 2017 was zijn eerste toneelstuk voor Toneelgroep Maastricht, De advocaat, te zien in de theaters.  De veelgeprezen roman La Superba is door Jibbe Willems bewerkt voor toneel. Naast Wim Opbrouck en Angela Schijf spelen mee Daan van Dijsseldonk, Kendrick Etmon, Joke Emmers, Michel Sluysmans en Dries Vanhegen en afwisselend Melissiër Boobé, Mpho Pierreux, Ture Reuman en Lushyra Sint Jago.

De livemuziek is van Axl Peleman, Ron Reuman en Roeland Vandemoortele.


 

Theater_

Toneelgroep Maastricht
€ 18,00
vr 2 mrt 2018 / 20:00 uur
Toneelgroep Maastricht
La Superba
lees verder »
Theater_

Toneelgroep Maastricht
€ 18,00
za 3 mrt 2018 / 20:00 uur
Toneelgroep Maastricht
La Superba
lees verder »
Theater_

Toneelgroep Maastricht
€ 22,50
zo 4 mrt 2018 / 19:00 uur
Toneelgroep Maastricht
La Superba
lees verder »
Theater_

Toneelgroep Maastricht
€ 22,50
di 1 mei 2018 / 20:00 uur
Toneelgroep Maastricht
La Superba
lees verder »
- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------

©Bjorn Frins