Toneelgroep Maastricht presenteert La Superba

 
Toneelvoorstelling met Wim Opbrouck, Angela Schijf, Joke EmmersDaan van Dijsseldonk, Kendrick Etmon, Michel Sluysmans en Dries Vanhegen

 


 

Toneelgroep Maastricht presenteert de voorstelling La Superba. De nieuwste voorstelling met Wim Opbrouck en Angela Schijf in de hoofdrollen, is gebaseerd op Ilja Leonard Pfeijffer's adembenemende lofzang op de stad Genua. Jibbe Willems bewerkt Pfeijffer's veelgeprezen roman tot een weergaloze theatrale reis door de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers. Een stad die haar geheimen enkel prijsgeeft aan hen die durven te verdwalen. Verrijkt met veel livemuziek uit Italiaanse opera’s wordt La Superba in de regie van artistiek leider Servé Hermans een ode aan de fantasieën van geloof, hoop en liefde. Vanaf vrijdag 2 maart is de voorstelling te zien in Theater aan het Vrijthof.  

 

 

De artistiek leider Servé Hermans regisseert La Superba, Ilja Leonard Pfeijffer's adembenemende lofzang op de stad Genua. Een muzikale voorstelling over migranten die op zoek zijn naar een mooier en beter leven in de stad van ratten en kerken, van dromers en gelukzoekers. De hoofdrollen worden gespeeld door Wim Opbrouck en Angela Schijf. De livemuziek is van Axl Peleman, Ron Reuman en Roeland Vandemoortele.

 

La Superba
Een schrijver uit het Westen, gespeeld door Wim Opbrouck, is neergestreken in Genua. Hopeloos verliefd is hij op het mooiste meisje van Genua (Angela Schijf), dat werkt in de Bar met de Spiegels. Als hij op een avond een vrouwenbeen vindt, begint een lange tocht door de labyrintische stegen van de stad die een scala aan bewoners herbergt. De Afrikaanse rozenverkoper, de Senegalese illegaal, de schrijver uit het Westen, zelfs het mooiste meisje van Genua, er is één ding wat hen bindt. Allen hebben het onuitputtelijke verlangen naar een mooier en beter leven. En voor allen is dit verlangen een fantasie waar ze in verdwalen.

 

Regie Servé Hermans
Servé Hermans is sinds januari 2015 samen met Michel Sluysmans artistiek leider van Toneelgroep Maastricht. Zij verankeren het gezelschap in het Limburgse land en richten van daaruit een blik op de veranderende wereld. Dit vertaalt zich in warme en muzikale voorstellingen over mensen met wie wij ons kunnen identificeren. Hermans is als regisseur maatschappelijk geëngageerd en heeft een voorliefde voor voorstellingen met beeldende ensceneringen en veel acteurs waarin muziek een grote rol speelt. Voor Toneelgroep Maastricht regisseerde hij o.a. OthelloEyes wide Shut en de publiekshit Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal. In seizoen 2017 speelde hij mee in Brieven uit Genua, in een regie van Michel Sluysmans.

 

Auteur, bewerking en spel
Ilja Leonard Pfeijffer won met zijn roman La Superba de Libris Literatuurprijs 2014. In seizoen 2016-2017 was zijn eerste toneelstuk voor Toneelgroep Maastricht, De advocaat, te zien in de theaters.
De veelgeprezen roman La Superba is door Jibbe Willems bewerkt voor toneel.

Naast Wim Opbrouck en Angela Schijf spelen o.a. Daan van Dijsseldonk, Kendrick Etmon, Joke Emmers, Michel Sluysmans en Dries Vanhegen mee in de voorstelling.

 


 

- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------