Verbouwing Papyruszaal Theater aan het Vrijthof van start!

 


 

Maastricht, 6 juni 2018 – Afgelopen maandag ging de tweede fase van de verbouwing van Theater aan het Vrijthof van start. Tijdens fase 1 in 2017 werden alle kleedkamers, het artiestencafé en alle sanitaire ruimtes verbouwd. Deze zomer is het de beurt aan de Papyruszaal, de grote theaterzaal van Theater aan het Vrijthof. De theaterzaal wordt volledig gerenoveerd en vernieuwd. Onder andere de akoestiek wordt sterk verbeterd en de luchtbehandeling, de stoelen, vloeren, wanden en kaatsers worden vernieuwd. De verbouwing zal duren tot de laatste week van september 2018. Op maandag 1 oktober start de eerste repetitie van philharmonie zuidnederland. Theater aan het Vrijthof opent met een feestelijk openingsprogramma, waaronder twee coproducties van de huisgezelschappen: Skrjabins Prometheus van philharmonie zuidnederland en King Lear van Toneelgroep Maastricht.

 

Theaterbezoekers geven symbolisch startschot voor verbouwing door als eerste de stoffering van de stoelen te trekken

Afgelopen zaterdag vormde de voorstelling Savoir Faire van NDT 1 het decor voor een bijzonder moment in de geschiedenis van Theater aan het Vrijthof. Het slotapplaus was namelijk niet alleen gericht op de dansers van het gezelschap, maar markeerde ook een belangrijk moment voor de Papyruszaal. Na 26 jaar vol prachtige momenten vormde deze voorstelling de laatste halte in de ‘oude’ Papyruszaal. Aan het eind van de voorstelling nam directeur Jean Boelen het woord om afscheid te nemen van de oude zaal en officieel het startschot te geven voor de verbouwing. Hierbij riep hij het publiek op de eerste aanzet te maken en de stoffering van de stoelen te trekken.

 

De bouwwerkzaamheden van start

Maandag 4 juni ging de verbouwing officieel van start en zijn de eerste stoelen gedemonteerd. De komende twee weken zal de zaal volledig gestript worden van stoelen, tapijt, wandbekleding, akoestische doek en plafondkaatser en worden licht en geluid compleet gedemonteerd. De verbouwing wordt uitgevoerd door het bouwbedrijf Van Heur Bouw B.V, dat samen met een team van specialisten de verbouwing naar het model van 'design & construct' heeft voorbereid. Het interieurontwerp van de zaal komt van de hand van het architectenbureau AMA Group, welke deel uitmaakt van dit team van specialisten. 

 

Meer zien?

Bekijk de meest recente foto's van alle werkzaamheden in onze online slideshow » 


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------