Toneelgroep Amsterdam sleept internationale prijzen en nominaties binnen

 


 

Toneelgroep Amsterdam timmert internationaal hard aan de weg. De een na de andere prestigieuze nominatie of prijs wordt binnengesleept. Theater aan het Vrijthof feliciteert het gezelschap met deze bewonderenswaardige prestaties!

 

Ivo van Hove, directeur Toneelgroep Amsterdam

Van Hove nam zondagavond, 12 juni 2016, in het Beacon Theatre in New York twee Tony Awards in ontvangst voor Beste Regisseur en Beste Revival voor zijn grensverleggende versie van toneelklassieker A View From the Bridge van Arthur Miller. 

 

ivo.jpg

 
» Bekijk fragment

 

Afgelopen jaar ontving hij voor deze voorstelling een Laurence Olivier-award voor Beste Regie. De Laurence Olivier-awards zijn een van de belangrijkste prijzen in de Britse theaterwereld. A View from the Bridge werd tevens bekroond voor Beste Bewerking. Hoofdrolspeler Mark Strong ontving een award voor Beste Acteur. Door het grote succes werd de uitvoering van de voorstelling op West End verlengd.
 
Van Hove ontving eerder de Britse Critic’s Circle Theatre Award en werd verkozen tot Beste Regisseur van 2014.
 

 

Chris Nietvelt 

Chris Nietvelt is genomineerd voor de Theo d'Or voor haar rol van Amanda Wingfield in Glazen Speelgoed. De Theo d'Or is de toneelprijs voor indrukwekkendste dragende vrouwenrol. 

 

"Nietvelt is prachtig in haar rol van liefdevolle tegelijk wanhopige alleenstaande moeder die haar kroost verstikt onder een deken van (vaak) goede bedoelingen. En terwijl ze reddert en ratelt zie je haar plannetjes een voor een in rook opgaan - en ze weet het. Hartbrekend." (Juryrapport)

 


 

Eelco Smits

Voor zijn rol van Tom Wingfield in Glazen Speelgoed is Eelco Smits genomineerd voor de Arlecchino.

De Arlecchino is de toneelprijs voor indrukwekkendste bijdragende mannenrol.

 

“Eelco Smits is het cement van de voorstelling. Het is niet de meest in het oog springende rol, maar als je goed kijkt, passeert een sprekende reeks aan emoties zijn gezicht. In prachtig, subtiel spel probeert hij keer op keer lucht toe te laten in een verstikkende gezinssituatie, zie je hem worstelen en bijna ten onder gaan. Onnadrukkelijk doch zeer sensitief spel.” (Juryrapport)

 


 

Voorstellingen seizoen 2016/2017

Theater_

Toneelgroep Amsterdam
€ 22,50
di 18 okt 2016 / 20:00 uur
Toneelgroep Amsterdam
Glazen speelgoed
lees verder »
Theater_

'One day you look up and it’s bad’
€ 22,50
vr 17 feb 2017 / 20:00 uur
Toneelgroep Amsterdam
Husbands and wives
lees verder »
Theater_

'One day you look up and it’s bad’
€ 22,50
za 18 feb 2017 / 20:00 uur
Toneelgroep Amsterdam
Husbands and wives
lees verder »
Theater_

'Baanbrekend en briljant’
€ 22,50
ma 8 mei 2017 / 20:00 uur
Toneelgroep Amsterdam
De meiden
lees verder »
- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------