Tweede editie Winternights in AINSI te bezoeken

  

 

Na de succesvolle editie van vorig jaar, vindt dit jaar de tweede editie van Winternights plaats in AINSI. Initiatiefnemers SoAP en VIA ZUID nodigen, samen met nieuwe partners C-Takt, GOTRA, INTRO, FASHIONCLASH en SALLY, iedereen van harte uit om naar het feestelijke festival Winternights te komen. Het festival is een mooie gelegenheid om kennis te maken met het talent van morgen, hun werk en visie op de wereld. 

 

Winternights is een preview festival waarin creatief talent het publiek trakteert op 'affe' voorstellingen, maar ook work-in-progress en experimentele voorstellingen krijgen tijdens dit festival een plaats. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december 2017 laten 17 makers in alle hoeken en gaten van het oude fabrieksgebouw zien wat ze voor bijzonders te bieden hebben. De makers zijn verbonden in hun zoektocht naar een nieuwe theatertaal en een nieuwe beeldtaal. Ze hebben doorgaans het comfortabele rode pluche van de zaal verlaten en presenteren hun werk liever op onconventionele locaties.

 

Het Programma

Op 15 December om 19.00 uur wordt het voorstellingsprogramma officieel geopend met de uitreiking van de Edmond Hustinx-prijs aan twee startende creatieve ondernemers.


Daarna staan de volgende makers in de startblokken om verdeeld over twee dagen hun werk te tonen: Rutger MullerGermaine SijstermansVONKAbel EnklaarCONTENCOMariaMarieStudio AKATAKMami zumiRoshanak MorrowatianDounia MahammedGökhan GirginolRita HoofwijkMarie van VollenhovenPetronella TorinSien VanmaeleEvelien CammaertPatrizio BucciMartin Harriague en FASHIONFILMS van jonge Maastrichtse makers en ontwerpers.


Het volledige programma kunt u 
hier downloaden.

 


- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------