Theater in Ontwikkeling

Het laatste nieuws van 2014


 

Tickets scannen vanaf nu foutloos

Dit seizoen wilden we beginnen met het scannen van uw toegangstickets. Het heeft even goed gefunctioneerd maar al snel werden we geconfronteerd met Murphy’s law. Fouten en bugs in het systeem stapelden zich op en noopten ons om weer ouderwets uw tickets te scheuren. Vorige week kregen we groen licht van onze leverancier en dinsdag 17 december hebben we eindelijk weer kunnen scannen en het ging goed. Geen enkele foutmelding meer, we testen nog even door maar het ziet er naar uit dat we begin volgend jaar met een “schone scan” kunnen beginnen.

 

Garderobe

Met betrekking tot de garderobe willen wij ook extra service bieden: gratis én bewaakt. Er ontstonden echter knelpunten in de afhandeling van de jassenuitgifte na afloop van de voorstelling, zeker bij uitverkochte voorstellingen.

Dat kan niet de bedoeling zijn en dus hebben we de situatie zodanig teruggedraaid dat er inmiddels ook weer vrije garderoberekken in onze souterrainfoyer staan. We zullen blijven nadenken over hoe wij onze garderobe op een voor iedereen goede en klantvriendelijke wijze kunnen inrichten, rekening houdend met de logistiek en esthetiek van het gebouw.

 

What's in a name: de Papyruszaal

Onlangs bleek een collega niet te weten waarom onze grote zaal Papyruszaal heet. Navraag leerde dat er meer mensen zijn die dat niet (meer) weten. Daarom bij deze een kleine “Ken uw Theater”-opfriscursus.

De bouw van dit Theater was destijds niet mogelijk zonder de nodige sponsoren. Een paar grote sponsoren mochten als dank voor hun bijdrage hun naam verbinden aan de diverse zalen of foyers. Philip Houben, de toenmalige burgemeester van Maastricht, wilde harde commercialisatie vermijden en koos voor een associatieve benadering. In die tijd, alweer haast 25 jaar geleden, was de Koninklijke Nederlandse Papierfabriek een van de grootste papierproducenten in Europa en één van de grootste werkgevers in Maastricht (inmiddels is de KNP opgegaan in SAPPI). De KNP sponsorde de grote zaal en zegt u nou zelf, Papyruszaal klinkt toch poëtischer dan KNP-zaal.

 

 

Bij de UITbalie

Ook onze UITbalie is volop in ontwikkeling. Judith en Kirstin hebben het team versterkt en er staat een herhalingscursus hospitality in het verschiet begin volgend jaar.

Overigens (Ken uw Theater) zetelt de UITbalie in de Lardinois-foyer. Ir. Pierre Lardinois uit Noorbeek: minister van Landbouw in de jaren 70, Eurocommissaris en voorzitter van de Rabobank. Zijn markante portretreliëf van beeldhouwer Guus Hellegers siert de foyer als dank voor sponsoring door Rabobank bij de bouw van het Theater. Hij introduceerde het “klantgericht denken” bij de bank en het is dan ook bijzonder toepasselijk dat de UITbalie zijn gedachtegoed in zijn foyer in de praktijk brengt.

 

Theater te huur

Al onze zalen en foyers worden regelmatig verhuurd. De Michelinsterren-organisatie reikt ieder haar sterren uit in ons theater, de Universiteit viert ieder jaar de Opening van het Academisch Jaar, TEDX vindt bij ons een mooi presentatiepodium, Zweit Veur Leid en de Ridderronde gebruiken onze kleedruimtes en faciliteiten, reunistenverenigingen tafelen in onze foyers etc etc.

Het is ieder jaar puzzelen en afstemmen tussen programmering (uiteraard 1e prioriteit), zaalverhuringen én de nodige adempauzes voor het gebouw en medewerkers, maar uiteindelijk weten we ieder jaar de juiste balans te vinden. 

» Lees verder
- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------