Theater in Ontwikkeling 

 

8 januari 2016

 


 

Een bijzondere start van het nieuwe jaar

Als een raket zijn we het nieuwe jaar ingeschoten door André Kuipers met zijn ruimtevaartcollege. Een volle zaal die ons nieuwe grenzen doet opzoeken: theatrale kenniscolleges!

 

Hoogleraar psychiatrie Damiaan Denys doceerde in november over de angstcultuur waarin wij leven, Andre Kuipers gunde begin januari een kijkje in de ruimte en op 18 februari verzorgt Jobtraining een humorcollege. Het lijkt erop dat u als publiek, zie ook de succesvolle DWDD-Colleges, openstaat voor dit soort nieuwe theaterprogramma’s. In Seizoen 16/17 zullen wij dan ook meer theatercolleges programmeren en wellicht zelfs als een geheel nieuw genre aanbieden in onze programmering.

 

Theaterseizoen 2016/2017 

Seizoen 16/17 zal overigens korter zijn dan u gewend bent. In de zomer 2017 plannen wij namelijk een verbouwing. Na 25 jaar is ons Theater toe aan een opknapbeurt. In goed overleg met onze huisgenoot – de philharmonie zuidnederland - zal er een nieuw akoestisch systeem in de Papyruszaal geïnstalleerd worden. Ook de publieksruimtes zullen een upgrading krijgen. De toiletgroepen, de buffetten, de garderobe, de informatievoorziening maar ook de UITbalie zullen aan de wensen en eisen van de huidige tijd worden aangepast. We sluiten daarom onze deuren medio mei 2017 en openen pas weer begin oktober 2017. Uiteraard zullen wij u tzt uitvoerig hieromtrent informeren.

 

25-jarig bestaan van Theater aan het Vrijthof 

Niet alleen viert Maastricht in 2017 25 jaar Verdrag van Maastricht, maar ook het 25 jarig bestaan van het Theater aan het Vrijthof! Tijd om te herdenken en herinneren, om te vieren maar ook om vooruit te kijken en waar mogelijk nieuwe accenten te leggen. Na de verbouwing zullen wij in ieder geval feestelijk heropenen en zal het najaar 2017 grotendeels in het teken staan van dit jubileum. 

 

Als een soort van opmaat hiernaartoe, bouwen Jenneke van der Weijden en Gertha Sijbers de komende 3 maanden in de foyer van de AINSI aan een installatie die gebaseerd is op theaterherinneringen.

 

"Ik weet nog dat ik voor het eerst naar het theater ging met mijn moeder. Ik mocht mijn mooiste kleren aan. We gingen naar een dansvoorstelling en die was prachtig, maar het mooiste vond ik de fluwelen trappen!"

 

Wat is uw meest indrukwekkende theaterherinnering ooit? Wat is de mooiste/meest memorabele voorstelling die u hebt gezien in Theater aan het Vrijthof of in de AINSI? Wat is het eerste toneelstuk dat u hebt gezien en wat is uw favoriete theaterstuk?

Wilt u uw theaterherinneringen terugzien in de installatie 'Sporen van theater' in de foyer van de AINSI? Stuur dan uw antwoord op deze vragen naar het volgende adres:

 

JW&GS

Atelier du Souvenir

Lage Kanaaldijk 112 C2

6212 NA Maastricht

 

Het liefst ontvangen JW&GS uw handgeschreven herinneringen per post, maar uw herinneringen zijn ook welkom op sporen.jwgs@gmail.com ter attentie van Jenneke of Gertha.

 

Geef het theater feedback

Heeft u een voorstelling in ons Theater bezocht, dan ontvangt u de volgende dag een mail waarin we verzoeken om uw feedback. Uw feedback helpt ons onze service te verbeteren. Wij zijn nieuwsgierig naar hoe u uw bezoek beleefd heeft, of u ergens tevreden over bent of juist niet. Is u iets opgevallen? Dagelijks ontvangen wij aldus de nodige reacties van u die wij allemaal ter harte nemen. Het toont uw betrokkenheid en daarvoor danken wij u. Het is evenwel niet te doen op alle reacties afzonderlijk te reageren. We proberen de aangedragen verbeterpunten zoveel mogelijk op te pakken en mee te nemen in onze programmering en bedrijfsvoering.

 

Mindervalide bezoekers 

In onze Papyruszaal is voor mindervaliden een beperkt aantal plaatsen beschikbaar: rechts en links van rij 20 (onze laatste rij) is er ruimte om 3 rolstoelen te plaatsen. Dat is soms passen en meten gezien ook de grootte van sommige rolstoelen, maar het zijn de enige plaatsen in ons theater waar rolstoelen kunnen en mogen staan. Bent u mindervalide en wilt u gebruik maken van deze plaatsen, bel dan aub met onze UITbalie zodat zij u de juiste plaats kunnen toebedelen.

 

En zit u op rij 19 vóór iemand in een rolstoel, mogen we u dan verzoeken om bij een staande ovatie na afloop wellicht even een stapje opzij te doen om ook de mindervalide achter u nog enig zicht op het toneel te gunnen?

 

Op de hoogte blijven?

Volgt u ons al via Facebook en Twitter? Dagelijks leuke nieuwtjes, wetenswaardigheden en regelmatig actuele acties.

 

 

» Lees verder
- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------