Theater in ontwikkeling

9 september 2015


 

Een nieuw seizoen, Het Parcours, Musica Sacra, Nederlandse Dansdagen

Het zomerseizoen loopt ten einde; de studenten zijn reeds “ingekomen”, de scholieren zijn begonnen en de culturele instellingen openen hun deuren weer.

Natuurlijk hebben wij een vakantie genoten, maar zo’n zomerreces staat toch ook in het teken van groot onderhoud. Onderhoud aan de technische installaties, vloeren, buffetten etc; alles waar we gedurende het seizoen niet aan toekomen omdat er welhaast iedere avond een voorstelling gedraaid wordt of we anderszins publiek ontvangen.

 

Traditiegetrouwe aftrap met Het Parcours op zondag 13 september. In ons Theater, in de souterrainfoyer, presenteren we die dag een divers kleine zaal programma en onze partners philharmonie zuidnederland en Opera Zuid bespelen de Papyruszaal. Wees van harte welkom!

 

Het festival Musica Sacra Maastricht (17 t/m 20 sept) effent De Weg, de Nederlandse Dansdagen (2 t/m 4 okt) doen heel Maastricht dansen en daarna stomen we volop door het nieuwe seizoen in.

 

CD- en DVD-verkoop bij klassieke concerten

Met Boekhandel Dominicanen (één van ‘the coolest bookshops in the world’ aldus CNN! en inmiddels uitgebreid met een prachtig muziekaanbod) en Visé Musique werken we nauw samen rondom “Klassiek in Maastricht”. Met een kleine stand CD/DVD’s zijn zij aanwezig bij de concerten waardoor u thuis of in de auto nagenieten kunt van de mooiste klassieke klanken.

Geniet meer voor minder: www.tahv.nl/klassiekinmaastricht

 

Rondleiding in ons theater

Altijd al willen weten hoe dat nou werkt, zo’n theatervoorstelling? Nieuwsgierig naar de historie van het Theater aan het Vrijthof? Vanaf november kunt u via de VVV Maastricht een rondleiding achter de schermen boeken. Houdt onze website in de gaten voor de actuele informatie en de mogelijke data.

 

Theaterarrangement en Kinderfeestje

Maak uw theaterbezoek meer dan compleet met een van onze Theaterarrangementen.

Wij bieden u de mogelijkheid om voorafgaand aan de voorstelling, in de pauze en na afloop voor minimaal 15 personen uw bezoek aan te kleden. Denk hierbij aan borrelhapjes, drankjes en buffetten.

Kom met uw kinderpartijtje naar een van de vele kindervoorstellingen! Bij een groep van minimaal 5 kinderen (t/m 14 jaar) bieden wij de mogelijkheid om er een knalfeestje van te maken. Met lekkere taart, limonade, snoepgoed of juist gezonde lekkernijen en een leuke verrassing voor de jarige job!

Kijk voor de mogelijkheden en suggesties rondom arrangementen en verjaardagsfeestjes op www.tahv.nl/arrangement

Ken uw Theater: De Ferdinand Duynstee Foyer en De Koning Willem 1 Foyer

In het kader van “Ken uw Theater”, 2 Foyers deze keer, beiden met een financiële achtergrond:

  • De Ferdinand Duynstee Foyer, onze souterrainfoyer. Kort maar krachtig, de SNS Bank Limburg vereeuwigde hiermee haar President-Commissaris, tevens Advocaat te Maastricht, de heer Ferdinand Duynstee.
  • De Koning Willem I Foyer. Het verhaal gaat dat onze toenmalige burgemeester de heer Philip Houben de toenmalige voorzitter van de Raad van Bestuur van de ABN-AMRO, de heer Roel Hazelhoff, uitnodigde om een voorstel te bespreken hoe een bank in een middelgrote stad kleinschalig cultureel zou kunnen investeren. De heer Hazelhoff ging in op de uitnodiging maar wimpelde het voorstel beleefd af omdat de bank haar sponsorpijlen richtte op sport en niet op cultuur. Burgemeester Houben legde hem aan het einde van het gesprek toch nog even de tekeningen en het plan omtrent het nieuwe Theater aan het Vrijthof voor. Hij wees er daarbij subtiel op dat de bank, ABN-AMRO, voortgekomen was uit de Nederlandsche Handels-Maatschappij opgericht door Koning Willem I en indachtig de woorden van de Koning bij zijn proclamatie: “opdat mijn naam nooit verloren ga” welhaast de plicht had om de naam van Koning Willem I in leven te houden. De heer Hazelhoff ging opnieuw naar zijn Raad van Bestuur en de bank besloot alsnog om de foyer op de eerste verdieping van ons Theater te sponsoren waarmee de Koning Willem I foyer een feit was.

 

Volgt u ons al via Facebook en Twitter? Dagelijks leuke nieuwtjes, wetenswaardigheden en regelmatig actuele acties.

» Lees verder
- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------