Theater in ontwikkeling

15 oktober 2015


 

De kop is eraf! 

Als ieder jaar een zware kop met twee nog immer uitdijende festivals.

 

Musica Sacra Maastricht presenteerde een vol programma, uitzonderlijke concerten op unieke lokaties, Joost Vrouenraets kwam “thuis” na een dansmarathon vanuit Heerlen en het festival scoorde prachtige recensies.

De Nederlandse Dansdagen presenteerde een vol programma door de hele stad, heel dansend Nederland was een weekend lang op bezoek en zowaar kwam er een prinses langs op de zaterdagavond!

De kop is eraf, het doek is nu open voor ons reguliere theaterprogramma.

 

Theater aan het Vrijthof wekelijks op de radio

Vanaf vrijdag 16 oktober dient u iedere vrijdagochtend af te stemmen op Maastricht FM. Wekelijks rond de klok van half twaalf presenteert onze Programmeur en Festivalcoördinator Peter Noten in het programma Het Beleg, de aanstaande theaterweek: highlights, aanradertjes en nieuwe ontdekkingen!

 

Tentoonstelling “25 jaar Opera Zuid”

Opera Zuid, één van onze culturele partners in de stad, bestaat dit seizoen 25 jaar! En dat wordt gevierd met een feestelijk programma, met onder andere de Italiaanse opera klassiekers Rigoletto en La Bohème. Ook komt er speciaal voor dit jubileum een tentoonstelling. Van 24 oktober t/m 27 november is de tentoonstelling “25 jaar Opera Zuid” iedere dag gratis te bewonderen in ons Theater aan het Vrijthof. Deze tentoonstelling is een reis door de geschiedenis van Opera Zuid. De mooiste kostuums en de meest bizarre decorstukken zijn speciaal voor het publiek weer eventjes uit de opslag gehaald. Er is een bioscoop waarin beeldmateriaal te zien is en een woonkamer van echte decorstukken, waar de bezoeker de kostuumschetsen en decorschetsen van diverse Opera Zuid-producties kan bekijken. Het is ook mogelijk om een rondleiding te boeken, waarbij één van de medewerkers van Opera Zuid u vertelt over de tentoonstelling. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Louis Delnoye, projectverantwoordelijke van de tentoonstelling via Louis@operazuid.nl

 

 

Maastricht Unexpected Art Spaces #3

En komt u op 24 of 25oktober, dan kunt u ook MUAS#3 meepikken. Maastricht Unexpected Art Spaces is een gelegenheidssamenwerkingsverband tussen 6 presentatieplekken in Maastricht, die op niet commerciële basis kunst onder de aandacht brengen. 6 onverwachte plekken, samen 1 weekend open, 1 MUAS-walk, 8 kunstenaars. Kijk op www.muas.nl voor meer info. Overigens is het werk van Dirk Bours & Niels Verheyen in ons Theater te zien tot en met 14 november.

 

Festival Jong!

Het reguliere seizoen draait maar de Herfstvakantie staat alweer voor de deur.

Als de bladeren vallen duikt jong Maastricht AINSI in. Van 24 oktober tot en met 1 november beleef je in AINSI één grote droomachtige sprookjeswereld, waar jong of oud, de fantasie de vrije loop kan laten. Zie voor het volledige programma: www.festivaljong.nl

 

Ken uw Theater: de 'Jan Schouten Zaal'

Deze keer een zaal die u naar alle waarschijnlijkheid nog nooit betreden heeft. Want tenzij u artiest bent, zult u de Jan Schoutenzaal niet kennen. Het betreft de ruimte back-stage, de ruimte tussen toneel en de foyers, vóór de nooduitgangen en direct achter de artiesteningang.

Jan Schouten was 40 jaar lang werkzaam op en rond de buhnes in het Staargebouw, in de Bonbonnière en uiteindelijk Chef Techniek in ons Theater. Een lange en roemrijke carrière bekroond door zijn theatertechnische-collegae met een “eigen” zaal omdat Jan daar als gebruikelijk iedere bezoekende artiest verwelkomde.

Afgelopen maand hebben wij afscheid genomen van Jan die inmiddels met welverdiend pensioen is.

Voor iedere bezoekende artiest blijft “Jan Schouten” de entree naar ons Theater.

» Lees verder
- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------