Theater in ontwikkeling

27 november 2015


 

Het theaterseizoen draait op volle toeren.

Na Het Pleidooi van een gedoemde Moeder, Iets van Troost, of liever Zingen zolang het Duurt? Vooral Geen Paniek, Swingtanzen was geboten, Voor Altijd en Iedereen. Een dirigerende viooltovenaar of is het Klaas? Maar pas op, Ook de Sint steekt zijn vinger in de lucht! Grease en Ongekust? Hardverwarmend op weg naar het Kerstconcert van de philharmonie zuidnederland, Kerstconcert Amati, Kerstconcert Mastreechter Staar, samen met je Bloedverwanten, GOD en uiteraard Miles!

 

Een goede buur;

We hebben nieuwe buren: Le Theatre Hotel. En zoals het met nieuwe buren betaamt, maak je kennis met elkaar, ga je eens bij elkaar over de vloer en al snel blijkt dat we het goed kunnen vinden samen. Et voilá, rondom de musical Grease (begin december) bieden we gezamenlijk een compleet avondje uit aan:

 

Magische Maastricht

In onze voortuin nestelen zich weer de seizoensburen. Op het Vrijthof slaat Magisch Maastricht haar tenten slash kerststallen weer op, van 28 november t/m 29 december.

Maak na uw bezoek aan ons Theater een rondje in het reuzenrad en laat u betoveren door de lichtjes in onze magische stad.

 

Doventolk in het theater

29 December starten we onze pilot voor doven en slechthorenden. Bij de voorstelling “Baantjer Live” zal er een doventolk op het toneel staan. Bent u doof of slechthorend en wilt u deze voorstelling bezoeken, mail naar uitbalie@maastricht.nl en dan zorgen wij dat u goede plaatsen krijgt toebedeeld.

 

 

 

Expats

Er wonen inmiddels zo’n 20.000 internationals in Maastricht en omgeving. In samenwerking met het Holland Expat Centre South willen we ook deze stadsgenoten beter bedienen. Onze website heeft daarom vanaf dit seizoen een language no problem page waarop we een aantal voorstellingen waarbij taal geen rol speelt, hebben gehighlight. We are looking forward to welcoming them into our theatre!

 

Ken uw Theater

In het kader van Ken uw Theater deze keer een citaat uit “Het Vrijthof is een schouwtoneel”, een uitgave ter gelegenheid van de opening van ons Theater in 1992: “Al vanaf het begin zijn er mensen geweest die het samengaan van muziek en theater in één cultuurhuis een explosieve situatie vonden. Twee muzen op een kussen, daar sliep de duivel tussen.

Moge dan de wandschilderingen in de Hustinxzaal tot lering strekken: De jaargetijden volgen elkaar netjes op in goed overleg en de elementen hebben allen hun eigen plaats en doen daar niet moeilijk over. Waar vuur is, is geen water; waar lucht, geen aarde.

De voorstelling van de Kunsten (boven de deuren) brengt die boodschap nog duidelijker: alle Kunsten vredig naast elkaar op pastelkleurige wolkjes. Eén en al harmonie en wederzijdse inspiratie.”

Inmiddels delen Theater aan het Vrijthof en de Philharmonie Zuid Nederland al 25 jaar een kussen. Uiteraard zijn er zo af en toe kleine echtelijke meningsverschillen, maar met alle liefde en plezier zetten we gezamenlijk koers naar de volgende 25 jaar. Al dan niet op een pastelkleurig wolkje.

 

» Lees verder
- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------