Theater aan het Vrijthof brengt Evita naar Maastricht

Brigitte Heitzer schittert als de iconische Eva Perón in nieuwe groots opgezette show

 

Theater aan het Vrijthof brengt Evita naar Maastricht tijdens de kerstperiode. Het bijzondere verhaal van de ambitieuze Eva Perón verwarmt al generaties lang de harten van haar bezoekers. De musicalklassieker van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber beleeft op 27 december de Limburgse première. 

 

Powervrouw Eva Duarte
‘Don’t Cry for Me Argentina. The Truth is I Never left you.’ Het zijn twee regels uit dé song van Evita: de musical over het leven van de Argentijnse presidentsvrouw en icoon Eva Perón. Haar verhaal weet generatie na generatie te ontroeren. De tomeloze ambitie van de jonge Eva brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. Een heilige en een hoer. Maar nog altijd een mythe. In een tijd waarin we leven met machtige vrouwen als Hillary Clinton, Angela Merkel, Theresa May, Madonna en Claire Underwood, stelt de musical Evita iemand centraal die hen voorging in niet te stuiten ambitie.

 

Limburgse Evita

Veertig jaar na de allereerste opvoering in Londen’s West End komt de Nederlandse versie van Evita naar Maastricht. De Limburgse actrice Brigitte Heitzer kruipt na ‘Op zoek naar Evita’ opnieuw in de huid van deze Argentijnse heldin. Het gezelschap wordt begeleid door een negenkoppig live-orkest. De magistrale muziek van Lloyd Webber en de scherpzinnige teksten van Rice met hits als Don’t Cry for Me Argentina, Another Suitcase in Another Hall en de met een Oscar bekroonde You Must Love me maken Evita tot een ware theaterbelevenis! Niet voor niets noemde de Britse pers de musical bij de recente West End revival ‘a monumental show’.

 

Argentijnse warmte in winterkou

Terwijl het Vrijthof vanaf december in een Magisch Maastricht verandert, wordt het Theater aan het Vrijthof verwarmd door Evita en haar levensverhaal. Brigitte Heitzer, René van Kooten, Marijn Brouwers, Esmée Dekker, Yoran de Bont e.v.a. zijn maar liefst zes keer te zien: 27 tot en met 30 december 2018, 11 en 12 januari 2019. 

 
- --- -------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------- ----------------------------------- ---------------------------------------- -------------------------------- ------------------------ ------------