TGM_Zwart_water_eerste_lezing_foto_Bjorn_Frins_1521.jpg

Toneelgroep Maastricht maakt theatertriller

In voormalig trappistenklooster in Tegelen

07.11.2018 - Filmmaker Pieter Kuijpers (o.a. Van God Los en Riphagen) maakt bij Toneelgroep Maastricht zijn theaterdebuut met de toneelthriller Zwart water. De nieuwe tekst van Frans Pollux draait om een groep losgeslagen jongeren, een verbeelding van een mogelijke voorgeschiedenis van de legendarische Bende van Venlo. De muziek wordt verzorgd door de Venlose singer songwriter Peter Beeker. De voorstelling speelt van 29 november tot en met 30 december 2018 op locatie in Emmaus, het voormalige Trappistenklooster in Tegelen.

Zwart water

Zwart water draait om een groep losgeslagen jongeren, de fictieve voorgeschiedenis van de beruchte Bende van Venlo. In Zwart water volgen we het verhaal van David. Na een uit de hand gelopen overval op een campingwinkel wordt hij, ver weg van zijn vrienden en Venlo, in een zorgboerderij geplaatst. Hij maakt een nieuwe start bij een nieuw gezin en ontmoet daar Nina, een jong meisje dat hem begrijpt. Totdat zijn oude vrienden verhaal komen halen en de hel losbreekt. Onder dreiging van geweld moet David kiezen: voor zijn nieuwe leven of voor dat waar hij vandaan komt.

Studenten Toneelacademie Maastricht

Abbie Chalgoum (Passiespelen 2015) en Judith Pol (Pinkpop en Eyes wide shut) spelen mee in Zwart water. Daarnaast spelen onlangs afgestudeerde en vierdejaars studenten van Toneelacademie Maastricht mee in de voorstelling: Renee de Graaff, Tim Helderman, Mark Lindeman, Liza Macedo dos Santos, Tarik Moree en Nathalie Roux. Zwart water is een co-productie met De Maaspoort Theater & Events. Kaartverkoop via www.maaspoort.nl.

Meer nieuws:
Knipsel.PNG
Barbara Pravi komt terug naar de Nederlandse theaters! Na een jaar afwezigheid is de Franse chanteuse terug met de nieuwe singles Bravo en Marianne én een nieuw album dat in het najaar van 2024 verschijnt. Barbara Pravi is op zondag 9 februari 2024 met haar Theatertour te zien in Theater aan het Vrijthof. De kaartverkoop start donderdag 14 maart om 12.00 uur.
20.04.2025_Philippe_Geubels_-_Geubels_gaat_in_bad_-_c_Johannes_Vande_Voorde.jpg
Deze week start de kaartverkoop voor de nieuwe voorstelling van cabaretier Philippe Geubels. De Vlaamse komiek is zelden in Nederlandse theaters te zien en komt met zijn exclusieve theatertour Geubels gaat in bad naar Maastricht. Op 20 april 2024 is Theater aan het Vrijthof het decor voor de opnames van de Nederlandse televisieregistratie van deze voorstelling.
Oxygen.png
Het Maastrichtse urban dansgezelschap Oxygen van Jennifer Romen is tijdelijk ingetrokken in Theater aan het Vrijthof. Concreet betekent dit dat Oxygen de ruimtes aan de Statenstraat in gebruik neemt en de rol van artist in residence vervult. Ook Oxygen Academy of Dance vestigt zich in het theatergebouw. Theater aan het Vrijthof biedt met deze samenwerking regionaal talent de kans om zich verder te ontwikkelen.
Andre_Rieu_Vrijthof_Maastricht_20220707_2099.jpg
Traditiegetrouw spelen André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest elke zomer een reeks concerten op het romantische Vrijthof in Maastricht. Theater aan het Vrijthof biedt elk jaar een speciaal arrangement aan op ons mooie terras, waarmee uw bezoek aan deze legendarische concerten een complete avond uit wordt.
25.10.2024_t_Mestreechs_Volleks_Tejater_Tsjittie_Thumbnail.png
Succesmusical Chitty Chitty Bang Bang in Maastrichts jasje