Harrie en Twee Meesters

donderdag 12 december 2013 / 20:00 uur
1 pauze / 22:05 uur einde
Theater aan het Vrijthof: Papyruszaal
Genre: Theater

>
<

Als Harrie Vermeulen zich laat overhalen om zich voor te doen als de aanstaande echtgenoot van een jong meisje wordt hij in een draaimolen geslingerd van onbetaalbaar grappige verwikkelingen waarin hij niet één maar vier rollen moet spelen. Harrie is de herbergier, de minnaar, de broer én de zus!

 

In Harrie en Twee Meesters sleurt Jon van Eerd op zijn eigen unieke manier het publiek mee in een dolkomische wervelwind van gierende intriges en koddige misverstanden. En dat alles ondergedompeld in de omgeving van een herberg waar de pot altijd boven het vuur hangt en het bier rijkelijk vloeit.

 

Harrie Vermeulen krijgt het als Middeleeuwse herbergier aan de stok met twee schoonmoeders. De één is arrogant en te chique voor een simpele herberg, de ánder is niet zo snugger maar haalt het bloed onder Harrie’s nagels vandaan. En dat is niet alles, er is ook nog een impulsieve minnaar, een gillende bediende, een mooie jonkvrouw, een botte bedrieger en een sluwe zus. Harrie’s verliefde hart brengt hem in een ingewikkeld pakket van hilarische intriges, sukkelige capriolen en onmogelijke verkledingen.

De pers over Harrie en Twee Meesters

 

"Dit is Jon van Eerd op zijn best –meester van het metier. (...) Virtuoze tongbrekers. (...) Slim en effectief script." - Dagblad van het Noorden


"Subliem- de leukste herberg in de Middeleeuwen." - Puurtheater.nl


"Van Eerd draagt met zijn olijke hoofd de voorstelling. (...) Van Eerd laat met sneltreinvaart uitgesproken teksten en mooi gezongen liedjes zien wat hij in huis heeft." - De Telegraaf

 

"Harrie en Twee Meesters weer een schot in de roos." - Musicalsites.nl

 

"Van Eerds’ acteerwerk en timing zijn perfect, zijn mimiek onbetaalbaar." - Musical Reports

» Lees verder

Zie ook:

» www.rep.nu

 

Download:
» Interview Jon van Eerd
---
REGIE

Caroline Frerichs

SCRIPT

Jon van Eerd

SPEL

Jon van Eerd, Mark Sloof van Toor, Arie Cupé, Lucie de Lange, Anouk Kalter, Guus Voogt en Cathelijne de Sonnaville