Michel Bisceglia Trio

Blue Bird

woensdag 25 november 2015 / 20:30 uur
geen pauze / 22:00 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Muziek en Opera

>
<
Bart Claes
© BART CLAES
>
<

Blue Bird is gebaseerd op het ietwat vergeten theaterstuk 

L’oiseau bleu (1908) van Maurice Maeterlinck, tot op heden de enige Belgische 

Nobelprijswinnaar Literatuur. Het verhaal geeft de zoektocht weer van de houthakkerskinderen Tyltyl en Mytyl die, geleid door het Licht, de blauwe vogel van het geluk en het raadsel van het bestaan willen opsporen. 

 

Pianist en componist Michel Bisceglia is al langere tijd nauw betrokken bij de film Blue Bird van regisseur Gust Van den Berghe, en componeerde hiervoor twee stukken. 
Blue Bird werd zeer positief onthaald door de pers en werd in 2011 geselecteerd voor de ‘Quinzaine des Réalisateurs’ op het Filmfestival van Cannes.

Van bij het begin voelde Michel Bisceglia dat het specifieke tempo en de onconventionele shots van Blue Bird ruimte scheppen voor een enorme muzikale vrijheid. Met dit filmconcert grijpt hij dan ook de kans om te experimenteren met de film ter ondersteuning van zijn muziek. Dit in tegenstelling tot de gebruikelijke ondersteuning van beeld door muziek. 

 

 

Naast componist voor o.a. ook de films Marina (Stijn Coninx), Valentino (Remy van Heugten) en Au Nom Du Fils (Vincent Lannoo), staat Michel Bisceglia bekend om zijn samenwerkingen met tal van artiesten als Viktor Lazlo, Ozark Henry en Brian Molko. 

Tijdens de 2014 World Soundtrack Awards mocht Michel Bisceglia nog de publieksprijs in ontvangst nemen voor zijn muziek voor de film Marina.

 

 

 

Blue Bird is based on the almost forgotten play L’oiseau bleu (1908) of Maurice Maeterlinck and has been the only Belgian Nobel prizewinner of literature. The story tells the search of lumberjack children Tyltyl and Mytyl whom, being guided by the light, pursue the blue bird of happiness in order to solve the mystery of existence.

 

Pianist and composer Michel Bisceglia has been involved with the movie Blue Bird by director Gust Van den Berghe. He composed two pieces for this movie. Blue Bird received many credits by the press and was selected for the ‘Quinzaine des Réalisateurs’ at the Cannes Filmfestival.

 

Blue Bird’s tempo and unconventional shots gave Michel Bisceglia freedom to create a musical masterpiece. Normally it’s the music that supports the image. For Blue Bird, Bisceglia embraced the opportunity to experiment. He envisioned the movie being supported by his music.

 

Next to composing for movies such as Marina (Stijn Coninx), Valentino (Remy van Heughten), and Au Nom Du Fils (Vincent Lannoo), Michel Bisceglia is known for his collaborations with many artists such as Viktor Lazlo, Ozark Henry, and Brian Molko.

 

At the 2014 World Soundtrack Awards Michel Bisceglia received an award for his music in the movie Marina.

» Lees verder

 


 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

( € 5,00 voor abonnementhouders )