Lies Pauwels / Sontag

White Lies

woensdag 2 december 2015 / 20:30 uur
geen pauze / 22:00 uur einde
AINSI Theaterzaal
Genre: Theater

>
<
Fred Debrock
© FRED DEBROCK

White Lies is een oefening in indiscretie, een schaamteloos vertoon van egocentrisme.

 

“Dus ik zeg ‘Lars’ tegen hem, want ik voelde mij meteen op mijn gemak bij hem en dat hij von Trier is, daar had ik totaal geen last van.”

Wat wil ze van ons? Ze wil over zichzelf praten. Ze wil eerlijk zijn. Ze lijkt onverschrokken in haar openhartigheid… Maar terwijl we naar haar kijken en naar haar luisteren, raken we onze aanvankelijke zekerheden kwijt. Is dit de waarheid die we te horen krijgen? Of is het een werkelijkheid die ze verzint, omdat het nu eenmaal goed uitkomt? Houdt ze haar eigen leugentjes om bestwil voor de waarheid? Leren we haar werkelijk kennen of confronteert ze ons alleen maar met steeds weer andere maskers? Laat ze zien dat er niet één waarheid bestaat, maar dat er vele waarheden zijn die allemaal hun tijdelijke geldigheid hebben. We blijven naar haar luisteren en we horen steeds meer – maar we weten steeds minder zeker.

Met grote ogen en met het hart op de tong neemt ze waar wat de wereld met haar doet. En omdat ze nu eenmaal niet ophoudt met praten, vertelt ze ons veel over die wereld. Ook over de moeheid die soms als een zware deken over al ons pogen valt.

 

White Lies is onderdeel van een trilogie die Lies Pauwels tot stand brengt in nauwe samenwerking met (toneel)schrijvers. Deze tweede solo is geschreven door Rob de Graaf en concipiëert een sollicitatie-gesprek van een actrice bij Lars von Trier. 

Pauwels werkte reeds samen met Rob de Graaf in de Dood Paard-voorstelling Freetown. Voor haar rol in dat stuk werd Pauwels bekroond met de Colombina, één van de prestigieuze toneelprijzen die in Nederland jaarlijks worden toegekend.

“Op een persoonlijke en eerlijke manier gaat Lies Pauwels het gesprek met haar publiek aan – al zal dat publiek er altijd van doordrongen blijven dat ook deze eerlijkheid een vorm van fictie is. Een compromisloze performance van een sterke speler en die ervoor zal zorgen dat de toeschouwer zich niet alleen aangesproken voelt, maar ook bij zichzelf te rade gaat: wat zijn de grenzen en de utopieën van mijn eigen leven? Wie ben ik en wie had ik kunnen zijn?” (Rob de Graaf)

 

Recensies:

 

http://www.volkskrant.nl/archief/white-lies~a3584883/

 

http://www.theaterkrant.nl/recensie/white-lies/

 

http://www.simber.nl/2014/02/recensie-white-lies-van-lies-pauwels/

 

» Lees verder

 


 
Theatershuttle

Theater aan het Vrijthof biedt bij avondvoorstellingen in AINSI de mogelijkheid met een busje heen en terug te reizen. meer info » 

 

Boek de TheaterShuttle voor deze voorstelling » 

 

 € 6,00 / >

 

( € 5,00 voor abonnementhouders )

 

 

 Trailer

Lies Pauwels over White Lies
Tekst 

Rob de Graaf

Spel 

Lies Pauwels

Productie 

vzw Sontag